seo optimization

Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization). Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για Μηχανές Αναζήτησης

Η Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης, πιο γνωστή ως SEO (Search Engine Optimization), είναι η διαδικασία/επιστήμη/τέχνη της τοποθέτησης των ιστοσελίδων στις υψηλότερες δυνατές θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης όπως η Google. Από τη στιγμή που η αναζήτηση αποτελεί έναν από τους κυριότερους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες ανακαλύπτουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο, η υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης οδηγεί στην αύξηση επισκεψιμότητας ενός ιστοτόπου.

Στη μηχανή αναζήτησης της Google αλλά και σε άλλες μηχανές αναζήτησης (Στην Ελλάδα η χρήση της Google φτάνει το 98% γι’ αυτό και αναφερόμαστε μόνο σε αυτή, πηγή: statcounter.com, Δεκέμβριος 2018 - Δεκέμβριος 2019), η σελίδα αποτελεσμάτων (SERP) εμφανίζει συχνά διαφημίσεις επί πληρωμή στο επάνω ή και στο κάτω μέρος της, ακολουθούμενες από τα αποτελέσματα οργανικής αναζήτησης όπως αποκαλούνται στην ορολογία του ψηφιακού μάρκετινγκ. Η επισκεψιμότητα που έρχεται μέσω SEO αναφέρεται ως οργανική επισκεψιμότητα για να διαφοροποιηθεί από αυτήν που προκύπτει μέσω της πληρωμένης αναζήτησης. Η πληρωμένη αναζήτηση συχνά αναφέρεται ως μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) και γίνεται από συγκεκριμένες πλατφόρμες όπως για παράδειγμα τα Google Ads, Facebook Ads, Linkedin Ads, κλπ και άλλες πλατφόρμες για διαφήμιση στο ίντερνετ.

Πώς Φαίνεται η Επιτυχία του SEO

Υψηλή Κατάταξη
Μεγαλύτερη Οργανική Επισκεψιμότητα
Αυξημένες Κλήσεις/Ηλεκτρονικές φόρμες
Μεγαλύτερη Οργανική Επισκεψιμότητα
Αυξημένη αναγνωσιμότητα Προβολές/Downloads
Μεγαλύτερη Οργανική Επισκεψιμότητα
Αυξημένες Πωλήσεις
Μεγαλύτερη Οργανική Επισκεψιμότητα
ΤΟ SEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Γιατί πρέπει να κάνετε SEO στην επιχείρησή σας;

Η αποτελεσματικότητα του SEO

Σύμφωνα με άρθρο του Search Engine Land για τα οργανικά αποτελέσματα, οι οργανικές αναζητήσεις αποτελούν το 53% της επισκεψιμότητας ενός ιστοτόπου.

Η επισκεψιμότητα που επιτυγχάνεται από το SEO δεν έχει κόστος ανάλογο με το μέγεθός της (δεν χρεώνεστε περισσότερο όσο αυξάνονται οι επισκέψεις), και μπορεί να πετύχει σημαντικό ROI στην επιχείρησή σας. Σε πολλές περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερο από τις διαφημίσεις PPC. Και δεν έρχεται σε καμμία σύγκρουση με ενδεχόμενες ενέργειες που κάνετε μέσω διαφημίσεων. Η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας για SEO, βελτιώνει την οργάνωση της ιστοσελίδας σας, κάτι που βοηθάει τους επισκέπτες σας να πλοηγηθούν εύκολα και γρήγορα και να κάνουν συναλλαγές μαζί σας.

Δείτε παρακάτω τους πιο σημαντικούς παράγοντες σωστής εφαρμογής του SEO, καθώς και πώς σας βοηθούμε να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς στόχους σας!

ΤΟ SEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Ποιοι παράγοντες SEO επηρεάζουν τη θέση σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google; (2020 update)

Θετικοί Παράγοντες
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
1.ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Είμαστε στο 2020. Ο αλγόριθμος της Google είναι πιο έξυπνος από ποτέ. Και αξιολογεί με ακόμα περισσότερα κριτήρια το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Σύμφωνα με την ίδια τη Google:

Πέρα από το να ταυτίσουμε τις λέξεις της αναζήτησης με το περιεχόμενο, δίνουμε προτεραιότητα στις πιο αξιόπιστες πηγές. Τα συστήματά μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να εντοπίζουν ποιες σελίδες επιδεικνύουν Εξειδίκευση, Αξιοπιστία και Τεκμηρίωση. Το μοντέλο Ε-Α-Τ.

Σύμφωνα με έρευνα της Content Marketing Institute, το 57% των στελεχών μάρκετινγκ λέει ότι η ανάπτυξη περιεχομένου στην ιστοσελίδα τους ήταν η πιο αποτελεσματική τακτική SEO.

Και σύμφωνα με άλλη έρευνα της SerpIQ, ο μέσος όγκος περιεχομένου σελίδας της πρώτης θέσης στα αποτελέσματα της Google περιέχει 2.416 λέξεις. Δείτε μερικούς βασικούς παράγοντες για να πετύχετε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης:

+3
Πτ
Ποιότητα
Καλογραμμένες σελίδες/περιεχόμενο υψηλής αξίας.
+3
Ερ
Έρευνα
Ερευνήστε τις λέξεις-κλειδιά με τις οποίες θα σας βρουν οι χρήστες.
+3
Λκ
Λέξεις-κλειδιά
Χτίστε περιεχόμενο με στόχο συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.
+3
Φρ
Φρεσκάδα
Επίκαιρο περιεχόμενο. Ανανεώνετε συχνά/Διώξτε παλιές σελίδες.
+3
Πμ
Πολυμέσα
Εικόνες, video και ήχος μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!
+3
Απ
Απαντήσεις
Ανεβάστε περιεχόμενο που θα απαντάει σε ερωτήσεις χρηστών
+3
Βθ
Βάθος
Όχι "ρηχό" περιεχόμενο. Μόνο τα ουσιώδη & χρήσιμα.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
2.ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πώς είναι δομημένη η ιστοσελίδα σας; Τα URL σας είναι ευανάγνωστα και κατανοητά; Η ταχύτητα φόρτωσης είναι ικανοποιητική; Παρέχετε ασφάλεια αλλά και ανιχνευσιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης; Όλα αυτά "ενημερώνουν" τη Google σχετικά με το θέμα που πραγματεύονται οι σελίδες σας, την ενημερώνουν ότι οι χρήστες θα βρουν μια γρήγορη και ασφαλή σελίδα χωρίς malware, όταν κάνουν κλικ πάνω της στα αποτελέσματα αναζήτησης (SERP).

Ανιχνευσιμότητα (Αν) +3. Αν η Google δεν μπορεί να ανιχνεύσει (crawl) τις σελίδες σας, δεν πρόκειται να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Κινητά (Κι). Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα το Mobile First Indexing. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης ΜΟΝΟ ιστοτόπους που τρέχουν σωστά σε κινητά τηλέφωνα.

Το 2019, το 52% της παγκόσμιας διαδικτυακής επισκεψιμότητας προήλθε από κινητά, ενώ το 45% από υπολογιστές. Έρευνα: StatCounter.

+3
Αν
Ανίχνευση
Η Google πρέπει να ανιχνεύει τις σελίδες σας με ευκολία.
+3
Κι
Κινητά
Βελτιστοποίηση για κινητά, tablets, και άλλες συσκευές της αγοράς.
+2
MU
Μοναδικά URL
Μοναδικά URLs για κάθε διαφορετικό περιεχόμενο.
+3
Τα
Ταχύτητα
Η ιστοσελίδα σας πρέπει να φορτώνει ταχύτατα σε κάθε συσκευή.
+2
Hs
Https
Να παρέχετε ασφαλή σύνδεση στους επισκέπτες σας.
+1
Ur
URL
Η λέξη-κλειδί να βρίσκεται στο URL.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
3.HTML

H HTML περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα σας για να στείλει στη Google τις απαραίτητες πληροφορίες για το περιεχόμενό της, καθώς και για να το φορτώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Περιγράφετε το προϊόν σας; Έχετε αξιολογήσεις στη σελίδα του προϊόντος/της υπηρεσίας σας; Ποιος είναι ο τίτλος του άρθρου σας; Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος για να τα επικοινωνήσετε αυτά είναι η HTML.

Η Google ψάχνει μέσα στη σελίδα για Τίτλους (Τι), Επικεφαλίδες (Επ) για να καθορίσει σε τι αφορά η σελίδα, με κύριο γνώμονα το πόσο αναγνώσιμη και ξεκάθαρη είναι για τους επισκέπτες της.

Η Google επίσης εντοπίζει και τα ειδικά πεδία όπως τα δομημένα δεδομένα (Δδ), καθώς και τις περιγραφές meta (Πm), ως ευρήματα για την ερμηνεία και τον σκοπό της σελίδας σας.

Μια πολύ εξειδικευμένη κατηγορία, που έχει να κάνει με την ταχύτητα της σελίδας στα κινητά τηλέφωνα είναι και η τεχνολογία AMP. Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το αν τελικά είναι τόσο απαραίτητη για την επίτευξη των SEO στόχων σας. Το AMP είναι μεν μια πολύ αποτελεσματική λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά πολύ σύντομα δεν θα είναι και η μόνη λύση. Η Google cache, η οποία ουσιαστικά ενισχύει σημαντικά το AMP ώστε να επιτευχθούν υψηλές ταχύτητες, πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε βελτιστοποιημένες ιστοσελίδες χωρίς την τεχνολογία AMP
+3
Τι
Τίτλοι
Η ύπαρξη λέξεων-κλειδιών στους τίτλους της ιστοσελίδας σας.
+2
Πm
Περιγραφές meta
Οι περιγραφές meta περιέχουν το τι ακριβώς κάνει η ιστοσελίδα σας.
+2
Δδ
Δομημένα δεδομένα
Χρηση Schema ώστε οι καταχωρίσεις να είναι πιο εμπλουτισμένες.
+2
Επ
Επικεφαλίδες
Περιλάβετε λέξεις-κλειδιά στα H1 - H2 tag, ειδικά στο H1.
+1
AM
AMP
Η τεχνολογία της Google που δίνει ταχύτητα στις σελίδες για κινητά.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
5.LINKS

Η Google χρησιμοποιεί links για να καθορίσει την αξία των ιστοσελίδων από τον πρώτο καιρό υπάρξής της. Οι ιστοσελίδες, μέσω των links, μεταφέρουν "ψήφους εμπιστοσύνης" προς άλλες σελίδες με τις οποίες συνδέονται. Οι ιστοσελίδες υψηλής αξίας παρέχουν links σε ιστότοπους εξίσου υψηλής αξίας και αποφεύγουν τη σύνδεση με κακής ποιότητας ιστοτόπους. Στο +2, είναι τα Anchors (An) - το κείμενο που χρησιμοποιούν άλλοι ιστότοποι όταν συνδέονται με τη δική σας. Συνδέονται με λέξεις όπως "Δείτε εδώ περισσότερα" ή το κείμενο του link είναι κάτι σαν "Μάθετε ποια είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Ζακύνθου"; Φυσικά υπάρχει και το θέμα της ποσότητας. Πόσα backlinks (Ba) έχει λάβει ο ιστότοπός σας; Εάν είστε εξειδικευμένοι στον τομέα σας, τότε είναι πιθανό να είναι πολλά.

Το ίντερνετ αλλάζει. Η άποψη ότι το ίντερνετ είναι ένα πλέγμα σελίδων που συνδέονται με links, τα οποία αντιπροσωπεύουν και τις σχέσεις μεταξύ αυτών των σελίδων (ύπαρξη link = εμπιστοσύνη, έλλειψη link = έλλειψη εμπιστοσύνης), αρχίζει σταδιακά να ξεπερνιέται. Ο παγκόσμιος ιστός σήμερα είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά links (dofollow) και σελίδες - Είναι ένα οικοσύστημα όπου οι σχέσεις σελίδας προς σελίδα και χρήστη πρός σελίδα μπορούν να εκφράζονται με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα οι χωρίς-σύνδεσμο αναφορές σε μάρκες (unlinked brand mentions) και το συναίσθημα που απορρέει από αυτά, μπορεί να είναι η απαρχή ενός νέου πιο ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης σελίδων που χρειάζεται το διαδίκτυο. Τα πάντα ρεί.
+3
Αξ
Αξία
Αναζητήστε links από ποιοτικές, υψηλής αξίας ιστοσελίδες.
+2
An
Anchors
Αναζητήστε links από ιστοσελίδες που έχουν κοινές λέξεις-κλειδιά.
+1
Ba
Backlinks
Όσο περισσότερα υψηλής-αξίας backlinks, τόσο καλύτερα
+2
Ubm
Unlinked Brand Mentions
Επιδιώξτε τη (θετική) αναφορά προς την εταιρεία σας. Ακόμα και χωρίς link
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
6.ΧΡΗΣΤΗΣ

Η εμπειρία χρήστη (Εχ) , είναι πολύ σημαντική (+3). Οι μηχανές θεωρούν ότι όταν οι χρήστες συνεχώς μεταπηδούν στα αποτελέσματα αναζήτησης και επιστρέφουν πίσω επειδή δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν (Pogo-sticking), είναι ένδειξη κακής εμπειρίας χρήστη. Και ανάλογα "τιμωρούν" τη σελίδα.Η Πρόθεση (Πρ) είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. O βαθμός στον οποίο η σελίδα σας ικανοποιεί την πρόθεση του χρήστη παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στη θέση εμφάνισης του ιστότοπού σας για παρόμοιες αναζητήσεις. Όσον αφορά την Ιστορία (Ισ), η οποία εξετάζει πόσο συχνά ο χρήστης ασχολείται με τον τομέα που ανήκετε, θα πρέπει ακόμα να ληφθεί υπόψη στη στρατηγική SEO, παρ'όλο που σταδιακά αρχίζει και παίζει μικρότερο ρόλο.

Συγκεκριμένοι παράγοντες που σχετίζονται με το χρήστη επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσεστε σε συγκεκριμένες χώρες (Χω) και κατά τόπους περιοχές (Πε) (+2 το καθένα). Γι 'αυτό βεβαιωθείτε ο ιστότοπός σας απευθύνεται στους χρήστες της συγκεκριμένης περιοχής στην οποία βρίσκονται. Για παράδειγμα, με το hreflang υποδεικνύετε τη γλώσσα του ιστότοπού σας (για την Ελλάδα είναι "el") και εάν είστε μια τοπική επιχείρηση που στοχεύει συγκεκριμένες πόλεις ή γειτονιές, βεβαιωθείτε ότι συμπεριλάβατε τη διεύθυνσή σας καθώς και αναφορές για τις περιοχές/γειτονιές ή τις πόλεις που εξυπηρετείτε.
+2
Χω
Χώρα
Υπολογίστε τη χώρα που βρίσκεται ο χρήστης.
+2
Πε
Περιοχή
Υπολογίστε την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης.
+3
Εχ
Εμπειρία χρήστη
Η εμπειρία χρήστη μετράει πάρα πολύ!
+1
Ισ
Ιστορία
Υπολογίστε πόσο συχνά σας επισκέπτονται.
+1
Πρ
Πρόθεση
Υπολογίστε με ποιο τρόπο αναζητούν εσάς/τα προϊόντα σας.
Αρνητικοί Παράγοντες
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
1.ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

Οποιοσδήποτε εισέρχεται στον τομέα της βελτιστοποίησης SEO είναι πιθανό να συναντήσει αμφιλεγόμενες και "παράνομες" τακτικές SEO, πιο γνωστές ως "black hat" ή "Τοξικές". Πρόκειται για κόλπα, τα οποία ίσως κάποτε να επαρκούσαν για να εξασφαλίσουν μια υψηλή θέση στα αποτελέσματα αφού η "ευφυία" της μηχανής ήταν λιγότερο ανεπτυγμένη. Και θα μπορούσαν και κάποιες να δουλέψουν και τώρα, μέχρι φυσικά να σας "πιάσει" ο αλγόριθμος. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μείνετε μακριά από αυτές τις τακτικές, επειδή η χρήση τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή ή απαγόρευση, η οποία θα επιτύχει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σκοπεύετε.

+3
Cl
Cloaking
Μη δείχνετε διαφορετικές σελίδες στη google και διαφορετική στους αναζητητές.
+3
Μα
Μικροαπάτες :)
Αγορά links, spamming σε blogs.
+3
Συ
Συνωστισμός λέξεων-κλειδιών
Μην "στριμώχνετε" πολλές λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενό σας.
+3
Κρ
Κρύψιμο
Μην "κρύβετε" τις λέξεις-κλειδιά.
+3
Πε
Πειρατεία
Αν κλέβετε περιεχόμενο είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθείτε.
+3
Πα
Παρεμβατικό περιεχόμενο
Πολλές διαφημίσεις, πολλά και ενοχλητικά popup/interstitials.
Νέοι Παράγοντες
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
1.ΝΕΕΣ
ΜΟΡΦΕΣ

Το 80% των χρηστών χρησιμοποίησε μια κινητή συσκευή για αναζήτηση στο διαδίκτυο το 2019.Ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών είναι σχεδόν συνεχώς Online. Άρα είναι λογικό να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις καιεπίσης λογικό να κατεβάζουν Εικόνες (Εικ) και Video (Vid) με υψηλότερο ρυθμό.

Οι παρακάτω παράγοντες θα αρχίσουν να επηρεάζουν σημαντικά το SEO στο κοντινό μέλλον. Η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζει σημαντικά όπως επίσης και οι καινοτομίες στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης, παράμετροι οι οποίες θα αλλάξουν εξίσου σημαντικά τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

Φων
Φωνητικές αναζητήσεις
Βελτιώσεις για φωνητικές αναζητήσεις.
Τα
Τοπικές αναζητήσεις
Τα τοπικά αποτελέσματα καλύπτουν μεγαλύτερο χώρο, ειδικά στα κινητά
Εικ
Εικόνες
Φωτογραφίες, σκίτσα και άλλα γραφικά εμφανίζονται όλο και περισσότερο SERP.
Vid
Video
Οι χρήστες αναζητούν πιο πολλά video, πιο πολλή δράση!
Bm
Brand mentions
Ο αλγόριθμός δίνει σημασία σε οποιαδήποτε αναφορά στη μάρκα/επωνυμία σας!
ΤΟ SEO ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Ποιές SEO ενέργειες κάνουμε για την Επιχείρησή σας

Η βελτιστοποίηση για SEO περιέχει στρατηγικές που καλύπτουν σχεδόν όλες τις πτυχές της ανάπτυξης ιστοσελίδων και του περιεχομένου. Όταν γίνεται αποτελεσματικά, δημιουργεί μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη για τον καταναλωτή, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία.

Ο κύριος στόχος του SEO είναι να αποδείξει την αξία σας στις μηχανές αναζήτησης. Όταν η Google γνωρίζει την αξία σας, οι σελίδες σας θα κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις για ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενό σας. Όλο το νόημα του SEO είναι η δυνατότητά του να βοηθήσει αυτούς που αναζητούν υπηρεσίες και προϊόντα σαν τα δικά σας, να σας βρουν εύκολα. Διαβάστε παρακάτω έναν οδηγό για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε ώστε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα

On-Page SEO

On-Page SEO παράγοντες, που οι χρήστες αλλά και οι μηχανές λατρεύουν
1. 
Ο Τίτλος της σελίδας σας να περιέχει το βασικό σας keyword
Ο Τίτλος της σελίδας σας είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες on-page SEO.
Όσο πιο κοντά βρίσκεται το Keyword (λέξη-κλειδί) στην αρχή του Tίτλου, τόσο καλύτερα για τις Μηχανές Αναζήτησης
Προσθέστε και άλλες πληροφορίες στον Τίτλο σας
Προσθέτοντας πληροφορίες όπως “2020”, “καλύτερος”, “οδηγός”, & “αξιολόγηση” θα μπορέσετε να βγείτε ψηλά και σε μεγαλύτερες φράσεις αναζήτησης (long tail searches).
2. 
URL φιλικά για το SEO
Αποφύγετε τα άσχημα URL:
tositemou.com/10-3-20/category/αρθρο/ο-τίτλος-μου
Μικρά URL μαζί με τα keywords σας
tositemou.com/η-λέξη-κλειδί-μου
Έρευνα έχει δείξει ότι τα σύντομα URL βγαίνουν πιο ψηλά στη Google.
3. 
Ο Τίτλος σας να υπάρχει και στο ‹h1›
Το H1 είναι η βασική επικεφαλίδα κάθε σελίδας σας. Τα περισσότερα CMS όπως και το WordPress αυτόματα προσθέτουν το H1 στον τίτλο του άρθρου. Κάποια θέματα "themes" όμως αυτό το παρακάμπτουν
Ελέγξτε τη σελίδα σας ώστε ο τίτλος του άρθρου να είναι H1!
4. 
Εντυπωσιάστε με όμορφα γραφικά/πολυμέσα!
Ελκυστικές εικόνες, video και διαγράμματα μειώνουν το ποσοστό εγκατάλειψης (Bounce Rate)
Ο χρόνος παραμονής και το ποσοστό εγκατάλειψης είναι σημαντικότατοι παράγοντες για υψηλότερη θέση.
5. 
Υποκεφαλίδες πάντα στο H2
Καλό είναι να υπάρχει το keyword σας σε μία υποκεφαλίδα
μέσα σε ένα tag H2.
6. 
Εμφανίστε το keyword σας νωρίς μέσα στο κείμενο
Το Keyword σας θα πρέπει να εμφανιστεί μέσα στις πρώτες 100 λέξεις του άρθρου/κειμένου.
7. 
Responsive Design
Είναι πλέον υποχρεωτικό να ασχοληθείτε πιο σοβαρά με το πώς φαίνεστε στις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς
Πολύ απλά: Η Google από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα εμφανίζει μόνο responsive sites στα αποτελέσματα αναζήτησης.
8. 
Use Outbound Links
Outbound (Εξωτερικά) links προς σχετικές σελίδες είναι ένα σήμα που η google λαμβάνει υπόψη της για το τι πραγματεύεται η σελίδα σας
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσα site έχουν outbound links έχουν υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα σε σχέση με σελίδες χωρίς outbound.
9. 
Inbound links (Εσωτερική διασύνδεση)
Σε κάθε κείμενο/άρθρο τοποθετήστε 2-3 εσωτερικά σχετικά links. Το καλύτερο παράδειγμα inbound linking είναι η Wikipedia.
10. 
Βελτιώστε την ταχύτητα της ιστοσελίδας
Η Google επίσημα έχει ανακοινώσει ότι η ταχύτητα είναι παράγοντας κατάταξης. Η MunchWeb ανακάλυψε ότι το 75% των χρηστών δεν ξαναεπισκέπτεται ιστοσελίδα που κάνει πάνω από 4 δευτερόλεπτα να φορτώσει. Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας: Χρήση CDN, συμπίεση εικόνων, και μετακίνηση σε γρηγορότερο πάροχο. Μάθετε εδώ πώς να χτίσετε μια όμορφη και γρήγορη ιστοσελίδα
11. 
LSI keywords. Εκμάθηση των μηχανών δια των συμφραζόμενων
Οι LSI λέξεις-κλειδιά είναι συνώνυμες λέξεις που τοποθετείτε μέσα στα κείμενα ώστε η Google να αντιληφθεί τη σχετικότητα μιας σελίδας. Χρησιμοποιήστε τις σε κάθε άρθρο/κείμενό σας.
12. 
Βελτιστοποίηση εικόνων
Σιγουρευτείτε ότι οι εικόνες σας περιέχουν το keyword σας στην ονομασία τους (για παράδειγμα, ti-einai-seo.png) και ότι το keyword σας είναι μέρος του Alt text της εικόνας.
13. 
Χρησιμοποιήστε κουμπιά Social Sharing
Τα Social Media αρχίζουν και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Και τα "μοιράσματα" (Sharing) βοηθούν να γίνετε πιο γνωστοί στην αγορά. Άρα και να πετύχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η BrightEdge ανακάλυψε ότι πιο εμφανή social sharing κουμπιά αυξάνουν το sharing κατά 700%.
14. 
Αναρτήστε μεγάλα κείμενα (καλή ώρα)
Υπάρχει ένα γνωμικό SEO “length is strength” (το μέγεθος είναι δύναμη) και στηρίχτηκε από την Backlinko από μια έρευνα που έδειξε ότι μεγαλύτερο περιεχόμενο βοηθάει σε πολύ καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας

Θέλετε να αποκτήσετε ένα eshop ή ένα εταιρικό website που θα σας ξεχωρίσει απ'τον ανταγωνισμό;

TESTIMONIALS
Τι λένε οι πελάτες μας για εμάς.
Γνωρίστε μερικούς από τους ευτυχισμένους πελάτες μας και μάθετε γιατί αποτελούμε την ιδανική λύση και για εσάς