ARTICLE

7 Οφέλη από τη Χρήση του WooCommerce

7 Οφέλη από τη Χρήση του WooCommerce
0 Comments
eshop

Είναι Δωρεάν

Το WooCommerce είναι ένα δωρεάν πρόσθετο του WordPress, το οποίο είναι πραγματικά χρήσιμο για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Το πρόσθετο αυτό δημιουργήθηκε το 2011 και χρησιμοποιείται πλέον από χιλιάδες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως. Αποτελεί μία εύχρηστη εργαλειοθήκη, η οποία σας επιτρέπει να πουλήσετε οτιδήποτε θέλετε στο διαδίκτυο. Πάνω από το 50% των ιστοσελίδων περιεχομένου του διαδικτύου τροφοδοτούνται από το WordPress!

Πρόσφατα, η επιχείρηση που κινεί τα νήματα του WooCommerce εξαγοράστηκε από την Automattic (την εταιρεία που αναπτύσσει το WordPress). Αυτό σημαίνει ότι η WooCommerce βρίσκεται υπό την άμεση φροντίδα της ίδιας της ομάδας του WordPress, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που σας παρέχεται για τη λειτουργία και διαχείριση του καταστήματός σας είναι η καλύτερη.

Αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα, σίγουρα θα πρέπει να δώσετε μία ευκαιρία στο WooCommerce. Δεν απαιτείται πολύς χρόνος για την εγκατάστασή του, και λειτουργεί άριστα.

Πριν από την απαρίθμηση των διάφορων πλεονεκτημάτων που παρέχει το WooCommerce, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα, το WooCommerce τροφοδοτεί το 29% των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου ανά τον κόσμο. Μόνο στις ΗΠΑ, το WooCommerce αντιστοιχεί στο 29% των αντίστοιχων ιστότοπων, ενώ στον Καναδά το μερίδιο αγοράς που κατέχει το WooCommerce ανέρχεται στο 37%. Τέλος, στην Ινδία το αντίστοιχο ποσοστό που τροφοδοτείται από το WooCommerce ανέρχεται στο εκπληκτικό 41%!

Ακολουθεί η περαιτέρω εξέταση πάνω από 11 πλεονεκτημάτων του WooCommerce:

Τι Γνωρίζετε

Σήμερα, η WordPress υποστηρίζει εκατοντάδες ιστοσελίδες και είναι πιθανόν να έχετε προηγούμενη εμπειρία αυτής της πλατφόρμας. Καθώς το WooCommerce αποτελεί πρόσθετο του WordPress, οι παλαιότεροι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορέσουν εύκολα να κατανοήσουν τον τρόπο χρήσης της.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το WordPress στο παρελθόν, πιθανόν δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά την πλοήγησή σας στο WooCommerce.

Η σελίδα ρυθμίσεων έχει τη βασική διάταξη του WordPress και χρησιμοποιεί ετικέτες προς το πάνω μέρος της. Αυτό το είδος εξοικείωσης σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και σύγχυση κατά τη δημιουργία του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Αν χρησιμοποιήσετε ένα πιο πολύπλοκο σύστημα, το πιθανότερο είναι να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε πιο γρήγορα.

Παρότι το WooCommerce να είναι δωρεάν, αυτό δεν σημαίνει ότι η εμφάνισή του δεν είναι επαγγελματική. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εργαλεία λεπτομερούς παρακολούθησης παραγγελίας και αφοσίωσης πελατών, τα οποία επιτρέπουν στους πελάτες να ανατρέχουν σε παλαιότερες παραγγελίες και να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση παράδοσης των παραγγελιών. Αυτό συνδυάζεται επίσης με διάφορες επιλογές αποστολής και ρυθμίσεις φορολόγησης.

Όταν οι πελάτες δουν πόσο οργανωμένο είναι το διαδικτυακό σας κατάστημα και πόσο εύκολο είναι να πληρώσουν για τα προϊόντα, θα εντυπωσιαστούν.

Είναι Πολύ Ασφαλές

Το μεγάλο πλεονέκτημα του WooCommerce και των Σημείων Πώλησής του, είναι ότι ενημερώνονται τακτικά, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για κανένα ζήτημα ασφαλείας. Καθώς ενημερώνεται σε τακτική βάση, θα είναι πάντα συμβατό με νεότερες εκδόσεις του WordPress και δεν θα παρουσιάζει πολλά σφάλματα.

Η Automattic (η κατασκευάστρια του WordPress) συνεργάζεται με κορυφαίους ειδικούς στον κλάδο της ασφάλειας στο διαδίκτυο για τον έλεγχο της βάσης κώδικα για τρωτά σημεία και προωθεί ενημερώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων πιο γρήγορα από ποτέ. Διαθέτοντας ένα εξαιρετικό σύστημα αναβάθμισης μέσω του πατήματος ενός πλήκτρου, η διόρθωση των σφαλμάτων και οι ενημερώσεις ασφαλείας γίνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πολύ εύκολα.

Επίσης, ως πλατφόρμα ανοικτού κώδικα, το WooCommerce επωφελείται της ύπαρξης μίας παγκόσμιας κοινότητας προγραμματιστών, όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά, τις ταχύτερες βελτιώσεις και την εξαιρετική κοινότητα.

Κάνει Εύκολη τη Συστηματική Ανάλυση Στατιστικών Δεδομένων

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου σας, είναι απαραίτητο να διαθέτετε ένα εργαλείο συστηματικής ανάλυσης στατιστικών δεδομένων. Ωστόσο, η ανάλυση στατιστικών δεδομένων μπορεί μερικές φορές να είναι πολύπλοκη για άτομα που μόλις ξεκινούν την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου τους. Πολλά από τα άτομα αυτά δεν γνωρίζουν την τεχνική που βρίσκεται πίσω από την παραπάνω ανάλυση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του WooCommerce είναι ότι υπεραπλουστεύει την ανάλυση στατιστικών δεδομένων, καθώς το ενσωματωμένο πρόγραμμα που διαθέτει για αυτόν τον σκοπό, κάνει τα πάντα από μόνο του.

Στοιχεία, όπως οι πωλήσεις κατά ημερομηνία, τα στατιστικά στοιχεία μεμονωμένων πελατών, οι συνολικές πωλήσεις και ο μέσος όρος συνολικών ποσών παραγγελίας, παρουσιάζονται σε ακριβή διαγράμματα πίτας μικρών διαστάσεων. Εκεί θα μπορείτε να δείτε την καθημερινή απόδοση της ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου σας, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλετε καμία επιπλέον προσπάθεια για αυτό.

Εκτός αυτών, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε σύγχρονες λύσης συστηματικής ανάλυσης στατιστικών δεδομένων, όπως είναι οι εφαρμογές Google Analytics, Kissmetrics Heatmaps και Sumome Content Analytics σχετικά εύκολα μέσω του WooCommerce.

Παρέχει Μεγάλη Ευελιξία

Ένα ακόμη ισχυρό πλεονέκτημα του WooCommerce είναι ότι παρέχει μεγάλη ευελιξία. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ταξινόμηση των προϊόντων σε κατηγορίες και αντιστοίχιση των τιμών πώλησής τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ημέρας.

Τα καταστήματα που δημιουργούνται με βάση το WooCommerce έχουν τη δυνατότητα πώλησης εικονικών, φυσικών ή ακόμη και τηλεφορτώσιμων προϊόντων. Επιπρόσθετα, οι λύσεις Σημείου Πώλησης του WooCommerce παρέχουν τη δυνατότητα αποδοχής πολλών ειδών πληρωμής, γεγονός που καθιστά την αγορά προϊόντων πιο ευέλικτη για τους πελάτες σας.

Μπορείτε να μετακινείτε διάφορα στοιχεία σε όλη την έκταση της σελίδας, όποτε εσείς θέλετε σε αντίθεση με τις επιλογές που παρέχουν φιλοξενούμενα καταστήματα, όπως αυτά του Shopify ή του Squarespace. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέσω της χρήσης του WooCommerce μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εξατομικευμένα πρότυπα και σχέδια για συγκεκριμένες σελίδες προϊόντων και διάφορες κατηγορίες.

Διαθέτει Πολλές Επιλογές Εξατομίκευσης

Μία από τις καλύτερες πτυχές του WooCommerce είναι το σύνολο των επιλογών εξατομίκευσης που διαθέτει. Αυτό σημαίνει ότι το διαδικτυακό σας κατάστημα δεν είναι απαραίτητο να μοιάζει με όλων των άλλων.

Τη στιγμή ακριβώς που γράφεται το άρθρο αυτό, το WooCommerce διαθέτει 39 θέματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, οπότε μπορείτε σίγουρα να βρείτε κάποιο που θα σας αρέσει. Αφού επιλέξετε το θέμα που θέλετε, μπορείτε να αρχίσετε να πειραματίζεστε με διαφορετικά χρώματα και στυλ. Αν βαρεθείτε κάποιο συγκεκριμένο θέμα του WooCommerce μπορείτε πάντα να το αλλάξετε.

Σας βοηθά να πραγματοποιήσετε καλύτερο Μάρκετινγκ Περιεχομένου

Είναι η φράση της μόδας που χρησιμοποιείται στο διαδικτυακό μάρκετινγκ σήμερα. Με καλύτερο περιεχόμενο μπορείτε να στοχεύσετε λέξεις-κλειδιά «μακράς ουράς», η στόχευση των οποίων είναι εφικτή, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την ιστοσελίδα σας να επιτύχει υψηλότερη κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης της Google. Μπορείτε επίσης να εκπαιδεύσετε τους πελάτες-στόχους σας σχετικά με τη «νησίδα» προϊόντων και υπηρεσιών στην οποία ειδικεύεστε και να τους βοηθήσετε να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που τους απασχολούν, χρησιμοποιώντας ενδιαφέρον και πειστικό περιεχόμενο.

Όσον αφορά την παροχή περιεχομένου προς τους υποψήφιους πελάτες σας, το WordPress αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη. Η ενσωμάτωση του WordPress με το WooCommerce σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτών των εφαρμογών.

Όπως βλέπετε, υπάρχει πληθώρα πλεονεκτημάτων από τη χρήση του WooCommerce. Δεν είναι μόνο δωρεάν και εύκολο να το κατανοήσετε, αλλά η εμφάνισή του είναι επίσης επαγγελματική και παρέχει μεγάλη ευελιξία. Αν πρόκειται να ξεκινήσετε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα σύντομα, σίγουρα θα θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce.

Η εγκατάστασή του μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και θα σας βοηθήσει να βρεθείτε στον σωστό δρόμο, προκειμένου να αποκτήσετε ένα διαδικτυακό κατάστημα με επαγγελματική εμφάνιση. Οι πελάτες σας θα είναι σε θέση να αγοράσουν τα προϊόντα σας με ευκολία,αλλά θα εντυπωσιαστούν και με τον τρόπο που έχετε στήσει την ιστοσελίδα σας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *