ARTICLE

Διαφημιστείτε στο Twitter

Διαφημιστείτε στο Twitter
0 Comments
digital marketing, twitter

Μήπως έχετε ήδη δοκιμάσει την διαφήμιση στο Twitter?

Εάν ναι, τότε σίγουρα είστε ήδη φανατικός χρήστης της πλατφόρμας. Έαν όχι, τότε θα πρέπει άμεσα να εξοικειωθείτε με αυτό το μέσο.

Το Twitter είναι από τις πιο δυνατές πλατφόρμες online διαφήμισης που υπάρχουν. Περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρονται σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επιπλέον όμως διαθέτει κάποια αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Ο συνδυασμός όλων αυτών, παρέχει μια λίστα από οφέλη που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους της επιχείρησής σας.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Twitter ένα δυνατό εργαλείο διαφήμισης. Θα πρέπει να τα δοκιμάσετε όλα!

twitter logo
8 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Twitter στο marketing της επιχείρησής σας

Διαφημιστείτε στο Twitter

1.Στοχεύσετε τους χρήστες με βάση τους λογαριασμούς που ακολουθούν

Ξεκινώντας, θα πρέπει να αναφέρουμε:
Ενώ στο Facebook η στόχευση γίνεται με βάση το όνομα της σελίδας, αυτή δεν είναι ακριβής τεχνική. Το Facebook δίνει την δυνατότητα να στοχεύσετε με βάση τα ενδιαφέροντα, εφόσον πρώτα κρίνει πως οι χρήστες έχουν εμπλακεί με τις λέξεις κλειδιά που εσείς έχετε επιλέξει. Σε αυτή την περίπτωση, το όνομα της σελίδας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως λέξη κλειδί.
Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε επιλέξει σαν ενδιαφέρον “social media” το αποτέλεσμα θα ήταν πως οι περισσότεροι από τους χρήστες που τους “αρέσει” η σελίδα social media θα θεωρούνταν σαν κοινό-στόχος σας, όμως είναι και πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνονται και χρήστες που δεν ακολουθούν την σελίδα. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή:
Οι λέξεις κλειδιά που έχετε χρησιμοποιήσει τυχαίνει να έχουν αναφερθεί από τους χρήστες στην ενημέρωση της κατάστασής τους (status update).
Οι χρήστες με κάποιο τρόπο εμπλέκονται με το περιεχόμενο της σελίδας.
Εάν σταμάτησαν πρόσφατα να ακολουθούν την σελίδα.
Επιπλέον το Facebook εξετάζει μόνο ενεργούς χρήστες. Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος δεν έχει συχνή δραστηριότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέλος του κοινού που στοχεύετε.
Σε αντίθεση, οι διαφημίσεις στο Twitter σας δίνουν την δυνατότητα να στοχεύσετε ακριβώς τους χρήστες που ακολουθούν έναν συγκεκριμένο λογαριασμό.
Η διαδικασία αυτή παρέχει πιο συγκεκριμένη στόχευση, ειδικά εάν θέλετε να φτάσετε στο ίδιο κοινό με τους ανταγωνιστές σας ή εάν δε είστε απόλυτα σίγουροι για τα ενδιαφέροντα του κοινού που στοχεύετε.
Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε τους λογαριασμούς που θα στοχεύσετε γιατί δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε πως οι λογαριασμοί αυτοί απέκτησαν τους followers που έχουν αλλά ούτε και την ποιότητά τους.

2.Στοχεύσετε τους χρήστες που συνδέονται με κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα – show

Πολλά τηλεοπτικά προγράμματα χρησιμοποιούν την προβολή τους στο Twitter για να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεατές. Για παράδειγμα ζητούν την γνώμη των τηλεθεατών πάνω σε τηλεοπτικές συζητήσεις ή τους παρακινούν να λάβουν μέρος σε ψηφοφορίες reality show, δημοσκοπήσεις και πολλές ακόμα εφαρμογές.
Εάν γνωρίζετε πως το κοινό σας είναι πιθανό να παρακολουθεί μια συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή τότε μπορείτε μέσα από τις διαφημίσεις του Twitter να στοχεύσετε αυτό το κοινό.
Αντίθετα το Facebook δεν προσφέρει την δυνατότητα να στοχεύσετε με αυτό τον τρόπο το κοινό που επιθυμείτε και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το όνομα ενός τηλεοπτικού προγράμματος ως ενδιαφέρον του κοινού – στόχος.

3.Στόχευση μέσα από λέξεις κλειδιά

Με στόχευση μέσα από λέξεις κλειδιά μπορείτε να προσεγγίσετε χρήστες που πρόσφατα χρησιμοποίησαν κάποιες λέξεις σε δικά τους Tweets ή αντέδρασαν σε Tweets χρηστών που περιέχουν κάποιες από τις λέξεις που έχετε ορίσει.
Οι διαφημίσεις στο Twitter ακολουθούν μια παρόμοια προσέγγιση με αυτή των Google AdWords, όπου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από κατηγορίες με λέξεις – κλειδιά:
Ευρεία: περιλαμβάνει τις παραλλαγές των επιλεγμένων λέξεων (πχ. γραμματικά λάθη, συνώνυμα κτλ).
Αποκλίσεις: αποφεύγονται συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.
Φράσεις: Διατηρεί την ακριβή σειρά και ορθογραφία των επιλεγμένων λέξεων.
Το Twitter θα σας προτείνει εναλλακτικούς όρους με βάση την δημοτικότητα που εμφανίζουν ανάμεσα στους χρήστες.

4.Εικόνες με κείμενο

Το Facebook ακολουθεί αυστηρή πολιτική για τις εικόνες που χρησιμοποιούνται στις διαφημίσεις, οι οποίες αυστηρά δεν μπορούν να περιέχουν παραπάνω από 20% κείμενο.
Όπως καταλαβαίνετε είναι κάπως δύσκολο να ακολουθήσει κάποιος αυτές τις οδηγίες όταν μέσα από μια εικόνα θέλει να προβάλλει ένα σαφές μήνυμα ή να παρακινήσει κάποια ενέργεια. Οι διαφημίσεις στο Twitter δεν υπόκεινται σε τέτοιους περιορισμούς, οι εικόνες σας μπορούν να περιλαμβάνουν όσο κείμενο επιθυμείτε.

5.Επωφεληθείτε από τις “κάρτες” του Twitter

Είναι αρκετοί εκείνοι που κριτικάρουν τον περιορισμό που θέτει το Twitter για τους 140 χαρακτήρες και χρησιμοποιώντας την δικαιολογία αυτή εστιάζουν σε άλλες πλατφόρμες για τις διαφημίσεις τους.
Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι απολύτως ακριβής και παρόλο που είναι αλήθεια πως ίσως 140 χαρακτήρες είναι λίγοι για μια διαφήμιση, η χρήση κάρτας στις διαφημίσεις σας στο Twitter σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε επιπλέον περιεχόμενο. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι παραπάνω κείμενο, εικόνα ή links που οδηγούν στην σελίδα σας.
Το Twitter μέχρι στιγμής προσφέρει τις παρακάτω κάρτες:
Summary Card (κάρτα “περίληψης”): εμφανίζει μια σύντομη προεπισκόπιση του περιεχομένου συνδέοντας μεταξύ άλλων και μια μικρογραφία.
Summary Card with Large Image: λειτουργεί όπως και η summary card αλλά μπορείτε να συνδέσετε μια μεγαλύτερη εικόνα.
Photo Card: η κάρτα εμφανίζεται με μια φωτογραφία Product Card και μπορείτε επιπλέον να εμφανίσετε πληροφορίες για το προϊόν
Player Card: μπορείτε να προβάλλετε ηχητικό προιόν ή βίντεο
Gallery Card: αναδεικνύει μια συλλογή από τέσσερις φωτογραφίες
App Card: παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και συμπεριλαμβάνει συνδεσμό για λήψη.
Υπάρχουν δύο ακόμα κάρτες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για διαφημίσεις στο Twitter:
Lead generation Card: οδηγεί από το email του χρήστη στο Twitter.
Website Card: μπορείτε να συμπεριλάβετε αρκετές πληροφορίες, όπως μια εικόνα μεσαίου μεγέθους, επιλογή κλήσης και κείμενο.
Όποια από τις παραπάνω κάρτες και να χρησιμοποιήσετε για την καμπάνια σας στο Twitter είναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή των χρηστών.

6.Άμεση σύνδεση

Μία από τις καλύτερες εφαρμόγες που προσφέρουν οι κάρτες στο Twitter είναι πως δίνουν την δυνατότητα στο χρήστη να ανταποκριθεί στην διαφήμιση σας χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψει τα social media.
Συμπεριφορικές αναλύσεις έδειξαν πως όσο περισσότερο διαρκεί η διαδικασία ή τα στάδια αυτής (για την επισκόπηση της διαφήμισης) τόσο χαμηλότερη είναι η δέσμευση από τους χρήστες. Για την ακρίβεια σε κάθε επιπλέον στάδιο πάντα υπάρχουν χρήστες που τελικά εγκαταλείπουν την διαδικασία.
Με τον τρόπο αυτό το Twitter σας επιτρέπει να συλλέξετε ονόματα και email απευθείας από τον λογαριασμό του χρήστη στο Twitter, χωρίς να είναι απαραίτητο εκείνος να επισκεφθεί την σελίδα σας.

7.Πληρώνετε μόνο για νέους followers

Το να έχετε παραπάνω followers από τους ανταγωνιστές σας δεν θα έπρεπε να είναι μέσα στους στόχους της επιχείρησής σας είναι όμως προφανές πως όσους περισσότερους followers έχετε τόσο αυξάνεται η δυναμική σας στα οργανικά αποτελέσματα.
Το Twitter σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε καμπάνιες με συγκεκριμένο σκοπό και η χρέωση γίνεται με βάση τους καινούριους followers.

8.Διαχείριση λογαριασμού

Όταν οι χρήστες ξεκινάνε την πρώτη τους διαφημιστική καμπάνια – ανεξάρτητα από το ποσό που αποφασίζουν να δαπανήσουν- το Twitter τους παρέχει έναν διαχειριστή λογαριασμού, ο οποίος προσφέρει χωρίς κόστος συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση της καμπάνιας.
Η διαδικασία αυτή εκπλήσσει τους περισσότερους χρήστες και πολλοί από αυτούς πιστεύουν πως πρόκειται για αυτοματοποιημένα email οπότε και τα αγνοούν.
Αλλά πιστέψτε το, είναι πραγματικό και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας έρχονται μετά από κάποιες ώρες.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και καμία δεν ασχολήθηκε παραπάνω μαζί τους. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με το Twitter και θα το διαπιστώσετε μόλις αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *