ARTICLE

Τί είναι το WordPress; Γιατί είναι δωρεάν και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

Τί είναι το WordPress; Γιατί είναι δωρεάν και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;
0 Comments
κατασκευή ιστοσελίδων

Είναι Δωρεάν

Η λέξη WordPress ακούγεται παντού σήμερα. Έτσι λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικά ερωτήματα που σχετίζονται με αυτό, όπως:

-Ποιοί βρίσκονται πίσω από το WordPress;
-Τί είναι το WordPress;
-Από που προέρχεται το WordPress;
-Γιατί όλα αυτά τα άτομα το αποκαλούν λογισμικό «Ανοικτού Πηγαίου Κώδικα»;

-Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του;
-Τί είναι αυτό που το κάνει δημοφιλές σε τόσα πολλά άτομα;
-Γιατί είναι τόσο ισχυρό, ευέλικτο και ωραίο;
-Τι είναι αυτό που κάνει τη χρήση του εύκολη ή δύσκολη; Τι είναι λοιπόν το WordPress (WP);

Από που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε. Προσωπικά, είμαστε τόσο πολύ φανατικοί οπαδοί του WordPress, που μας έχει γίνει καθημερινή συνήθεια, όπως ο καφές που πίνουμε. Αν και εσάς σας αρέσει έστω κάποιο χαρακτηριστικό του WordPress, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Αν όμως το WP είναι κάτι το εντελώς καινούριο για εσάς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου, καθώς το άρθρο αυτό θα διαφωτίσει τις βασικές πτυχές του WordPress, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζετε από εδώ και στο εξής.
Πάρτε λοιπόν τον καφέ σας ή οτιδήποτε πίνετε, καθίστε αναπαυτικά και ας αρχίσουμε με το βασικότερο ερώτημα: Τι είναι το WordPress;

Τί είναι το WordPress;

Μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα, το WordPress είναι απλά ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Αυτό όμως δεν ίσχυε πριν από δέκα (10) περίπου χρόνια, όταν το WordPress ήταν απλά μία πλατφόρμα δημοσίευσης ιστολογίων. Σήμερα, πέρα από τη δημοσίευση ιστολογίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε ιστοσελίδες κάθε μορφής και είδους.

Αν μας επιτρέπετε, θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικούς όρους: το WordPress είναι ένα σενάριο ενεργειών που έχει δημιουργηθεί σε PHP και MySQL. Αποτελεί μία διακλάδωση του λογισμικού δημοσίευσης ιστολογίων b2/cafelog.

Τί είναι όμως, διακλάδωση;

Μία διακλάδωση πραγματοποιείται, όταν προγραμματιστές πάρουν ένα αντίγραφο πηγαίου κώδικα από ένα λογισμικό πακέτο και ξεκινήσουν ανεξάρτητο προγραμματισμό πάνω σε ένα άλλο, δημιουργώντας έτσι ένα διακριτό και ξεχωριστό λογισμικό.

– Wikipedia

Και τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά, θα μου πείτε· εμείς απλά θέλουμε να μάθουμε πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με το WordPress. Λοιπόν, στις αρχές του 2003, ο Michel Valdrighi – ο άνθρωπος πίσω από το b2 – είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει στον Matt Mullenweg να δημιουργήσει μία διακλάδωση του b2, σε μία προσπάθεια να ενημερώσει το λογισμικό και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του για τη δημοσίευση ιστολογίων. Αφού εξέφρασε τις προθέσεις του στον Matt, στη συνέχεια μπήκε στην παρέα και ο Mike Little, όπως λένε, τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Από τότε, η ανάπτυξη του WordPress υπήρξε αλματώδης και σήμερα είναι η πιο αγαπημένη πλατφόρμα δημοσίευσης ιστολογίων/CMS, η οποία χρησιμοποιείται ευρύτερα σε πάνω από εβδομήντα (70) εκατομμύρια ιστότοπους. Αυτό αντιστοιχεί στο εκπληκτικό ποσοστό του 23% του Διαδικτύου! Για να μην αναφέρουμε πόσο γρήγορα έρχονται και παρέρχονται ορισμένα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου που υπάρχουν στην αγορά.
Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση και εκμάθηση του WP είναι εύκολη, παρέχει εξαιρετικά ισχυρά πλεονεκτήματα στον χρήση και πληθώρα επιλογών, τα οποία το καθιστούν προσφιλές τόσο στους αρχάριους όσο και στους προχωρημένους.

Το WordPress ενσωματώνει κομψότητα, ευκολία χρήσης και τα καλύτερα πρότυπα του Διαδικτύου. Το όραμα του Matt ήταν να δημιουργήσει μία πλατφόρμα δημοσίευσης ιστολογίων, τόσο απλή, που θα εξάλειφε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συγγραφείς κατά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο.

Έχει ανταποκριθεί το WP σε αυτό το όραμα;

Και βέβαια έχει ανταποκριθεί, μάλιστα σε δεκαπλάσιο βαθμό, σε μόλις δέκα χρόνια. Στην πορεία, έχει κερδίσει σημαντικές επιβραβεύσεις και έχει κάνει μερικούς εκατομμυριούχους από τα κέρδη. Και πάλι όμως, η πλατφόρμα εξακολουθεί να βελτιώνεται, να αυξάνει το μέγεθός της και να γίνεται ισχυρότερη με κάθε νέα ενημέρωση.

Συνεργάτες από όλον τον κόσμο συνεχίζουν να δημιουργούν πάνω στο WordPress, οπότε μπορείτε να αναμένετε την ενίσχυση της λειτουργικότητας, χρηστικότητας και δημοτικότητας της πλατφόρμας. Δεν είναι πρωτότυπο, αλλά ένα σταθερό προϊόν που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, οπότε ακολουθείστε το ρεύμα αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Πριν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε όμως, σίγουρα θα θέλετε να μάθετε αν είναι δωρεάν.
Το WordPress είναι δωρεάν, πρώτον όσον αφορά την ελευθερία κινήσεων και δεύτερον δεν πληρώνετε απολύτως τίποτε για να κατεβάσετε το σενάριο ενεργειών του WordPress.

Τί ακριβώς εννοούμε με αυτό;

Μπορείτε να κατεβάσετε το WP αμέσως τώρα και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας και να προσθέσετε αναρτήσεις, όμως ο κόσμος δεν θα δει ποτέ την ιστοσελίδα αυτή, γιατί υπάρχει μόνο στον υπολογιστή σας και όχι στο Διαδίκτυο. Για να κάνετε την ιστοσελίδα σας διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, θα πρέπει είτε να αγοράσετε έναν εξυπηρετητή διαδικτύου (ο οποίος είναι ακριβός), είτε να νοικιάσετε χώρο σε έναν εξυπηρετητή (το οποίο δεν κοστίζει πολύ). Θα χρειαστείτε επίσης ένα όνομα τομέα, δηλαδή κάτι σαν αυτό: www.wpkube.com.

Όσον αφορά την ελευθερία, είστε ελεύθεροι να διαχειριστείτε, να αντιγράψετε, να αλλάξετε και/ή να βελτιώσετε το WordPress χωρίς να ζητήσετε άδεια από καμία αρχή. Είναι ένα έργο ανοικτού πηγαίου κώδικα. Είναι επίσης ένα δωρεάν λογισμικό, που δημιουργείται από την κοινότητα.

Σας μπέρδεψαμε πολύ;

Ας κάνουμε τα πράγματα πιο απλά

Το WordPress χαρακτηρίζεται ως δωρεάν λογισμικό, καθώς σέβεται την ελευθερία των χρηστών, καθώς και των μελών της κοινότητας γενικότερα. Μπορείτε να το αντιγράψετε, διαχειριστείτε, αναδιανείμετε, τροποποιήσετε κτλ. ελεύθερα, χωρίς να ζητήσετε άδεια.

Δεν απευθύνεστε σε καμία εταιρεία για να αγοράσετε το σενάριο ενεργειών του WordPress – είναι δωρεάν να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε. Θα χρειαστείτε, όμως, έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού και ένα όνομα τομέα για να κάνετε διαθέσιμη στον ιστό την ιστοσελίδα που δημιουργήσατε με το WordPress.

Υπάρχουν εταιρείες που κερδίζουν εκατομμύρια παρέχοντας διαχειριζόμενη φιλοξενία, υποστήριξη, θέματα επί πληρωμή και πρόσθετα για το WordPress. Καμία εταιρεία όμως, δεν κερδίζει χρήματα πουλώντας το WordPress, δηλαδή το σενάριο ενεργειών.

Κάτι γίνεται τώρα, έτσι;

Ας επαναλάβουμε λοιπόν: γιατί είναι το WordPress δωρεάν;

Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης εργασίας χιλιάδων συνεργατών (προγραμματιστών, συγγραφέων ιστολογίων και όλων όσων παρεμβάλλονται μεταξύ τους) από όλη την υφήλιο. Επομένως, το WordPress δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο ή εταιρεία.

Δείτε τι είναι δωρεάν λογισμικό στο GNU για να μάθετε περισσότερα.
«Δεν ανήκει το WordPress σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή εταιρεία;»
«Τί στο καλό είναι το WordPress.com και τί το WordPress.org;»

Σύγκριση WordPress.com και WordPress.org

Πρόχειρη απάντηση:

Το WordPress.org είναι ο ιστότοπος όπου μπορείτε να κατεβάσετε το WordPress, αλλά και μία πληθώρα δωρεάν θεμάτων και πρόσθετων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο του WordPress και να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα στις πολλές μίνι ιστοσελίδες.

Από την άλλη, το WordPress.com είναι μία υπηρεσία που σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε με ένα ιστολόγιο που στηρίζεται στο WordPress σε μηδέν χρόνο. Βέβαια, σας παρέχεται ένα δωρεάν ιστολόγιο, όμως τα χαρακτηριστικά είναι σχετικά περιορισμένα και λιγότερο ευέλικτα από ό, τι αυτά που θα παίρνατε με τη χαρακτηριστική ποιότητα του WordPress στο WordPress.org. Το WordPress.com θα σας παρέχει έναν υποτομέα της μορφής .wordpress.com (π.χ. www.wpkube.wordpress.com) σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποιον.

Όταν όμως η εγκατάσταση του WordPress γίνεται από εσάς, τότε σας παρέχονται όλα τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του WP· όπως προαναφέρθηκε, όμως, θα πρέπει να αγοράσετε το δικό σας όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού.

Φοβάμαι μήπως δεν γίνομαστε κατανοητοί σε εσάς, οπότε μη διστάσετε να μας κάνετε ερωτήσεις στο τμήμα των σχολίων που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Αν ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας ιστοσελίδα, τότε συνιστάται να επιλέξετε το WordPress.org παρά το WordPress.com. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε το δεύτερο εάν είστε έτοιμοι να δαπανήσετε περίπου 3 χιλιάδες δολάρια τον μήνα.

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστού προσφέρουν την εγκατάσταση του WordPress με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας ιστού και ένα όνομα τομέα. Μπορείτε πάντα να πάρετε και το όνομα τομέα από τον ίδιο πάροχο φιλοξενίας ιστού. Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Επίσης, μπορείτε πάντα να βρείτε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθημάτων σχετικά με το WordPress και τον τρόπο λειτουργίας του στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να δείτε την ανάρτησή μας σχετικά με παραδείγματα αναρτήσεων του WordPress, για να πάρετε μία εικόνα του πως χρησιμοποιούν το WordPress διάφορες γνωστές μάρκες.

Γιατί να Χρησιμοποιήσω το WordPress

Παρότι έχουμε ήδη διανθίσει αυτήν την ανάρτηση με πολλούς λόγους για τους οποίους άλλοι σαν κι εσάς έχουν ενθουσιαστεί με τη χρήση του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου, θα ήταν σκόπιμο να επεκταθούμε περισσότερο και να σας ενημερώσουμε για τους λόγους ακριβώς για τους οποίους θα πρέπει να ενταχθείτε στην οικογένεια του WP.

Η Χρήση & Εκμάθηση του WordPress Είναι Εύκολη

Το WordPress μπορεί να μοιάζει τρομακτικό στην αρχή, αφού όμως διαβείτε το κατώφλι θα παρατηρήσετε γρήγορα πόσο εύκολη είναι η χρήση και εκμάθησή του. Θα μπορείτε να προσαρμόσετε την πλατφόρμα στις ανάγκες σας από οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Από το στήσιμο του WordPress, μέχρι την εγκατάσταση θεμάτων, πρόσθετων και εφαρμογών το WordPress πραγματικά κάνει παιχνιδάκι τη δημοσίευση στον ιστό. Η δημιουργία αναρτήσεων και σελίδων είναι απίστευτα εύκολη. Το ανέβασμα εικόνων και άλλων αρχείων γίνεται με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου. Ακόμη και η ενημέρωση της πλατφόρμας γίνεται με έναν απλό χειρισμό του κέρσορα της οθόνης και το πάτημα ενός πλήκτρου.

Το WordPress είναι εύκολα επεκτάσιμο

Με χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα, πρόσθετα, επεκτάσεις και εργαλεία στη διάθεσή σας, δεν υπάρχει τίποτε που να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα, όπως ακριβώς την ονειρεύεστε. Όπως σε ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας πρόσθετα όπως το BuddyPress, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο στο WP σε χρόνο μηδέν. Με επεκτάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το WooCommerce και το Cart66 Cloud, μεταξύ άλλων, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα διαδικτυακό κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα πλεονεκτήματα δεν τελειώνουν εδώ. Μπορείτε να δημιουργήσετε δίκτυα ιστολογίων, ιστοσελίδες ειδήσεων, περιοδικά, ιστοσελίδες με ηλεκτρονικά παιχνίδια, ιστοσελίδες δημοσίευσης κριτικών και πολλά άλλα. Και καθώς το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό, μπορείτε να τροποποιήσετε τον πηγαίο κώδικα για να δημιουργήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ιστού επιθυμείτε.
Το WordPress είναι φιλικό προς τις Μηχανές Αναζήτησης

Στο WP υπάρχουν ενσωματωμένα τα καλύτερα πρότυπα ιστού. Ο πηγαίος κώδικας είναι καθαρό και έγκυρο HTML, που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας θα έχει πολύ καλή αντιμετώπιση από τις μηχανές αναζήτησης. Εκτός αυτού, το WP υποστηρίζει μεταδεδομένα, ετικέτες, κατηγορίες, URL που είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης και πολλά άλλα ακόμη στα οποία συμπεριλαμβάνονται πρόσθετα SEO.

Το WordPress είναι Γρήγορο & Ασφαλές

Παρότι οι ηλεκτρονικοί πειρατές θα προσπαθούν πάντα να εντοπίσουν κενά για να εκμεταλλευτούν, το WP κάνει το έργο τους δυσκολότερο. Στο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου είναι ενσωματωμένα τα καλύτερα πρότυπα κώδικα, προκειμένου να το καταστήσουν γρήγορο και απρόσβλητο από άποψη ασφαλείας.

Η πλατφόρμα λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση του κώδικα, καθώς επίσης και στην κάλυψη των κενών ασφαλείας.
Επίσης, μπορείτε εύκολα να ενισχύσετε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας στο WordPress χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το blogVault και πρόσθετα όπως το iThemes Security. Το WordPress συνοδεύεται από την καλύτερη προστασία από ανεπιθύμητα σχόλια. Το Akismet είναι κορυφαίο σε αυτόν τον τομέα.

Το WordPress είναι Κλιμακώσιμο

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με τις τόσες δυνατότητες του WP;

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό ιστολόγιο για την οικογένεια, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με πωλήσεις εκατομμυρίων δολαρίων, μία ιστοσελίδα ειδήσεων όπως αυτή του Time ή ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης: το WordPress δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμη και αν η ιστοσελίδα σας μεγαλώσει δέκα ή εκατό φορές!

Δεν έχουμε συναντήσει ακόμη ούτε ένα άτομο που να έχει απορρίψει το WordPress γιατί αντιμετώπισε πρόβλημα με την επεκτασιμότητα. Το WordPress είναι εξαιρετικά ευέλικτο και επεκτάσιμο και μην ακούτε όποιον προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο.

Ο εξυπηρετητής ιστού σας μπορεί να έχει περιορισμούς, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν καλό πάροχο φιλοξενίας πριν απορρίψετε το WordPress. Εξάλλου, έχει ελάχιστες απαιτήσεις.

Μία Εξαιρετική Κοινότητα

Κάθε μέρα, όλο και περισσότερα άτομα συγκεντρώνονται γύρω από το έργο του WordPress. Από κορυφαίους προγραμματιστές, μέχρι βασικούς χρήστες, συγγραφείς ιστολογίων και άλλους συνεργάτες το WordPress αποτελεί τη βάση για όλους ανεξαιρέτως. Με την πάροδο του χρόνου, το έργο έχει προσελκύσει μία τεράστια κοινότητα ομοϊδεατών.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το WP παίρνει το μερίδιο του λέοντος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, τις διορθώσεις σφαλμάτων προγραμματισμού, τις τακτικές ενημερώσεις και τη φοβερή υποστήριξη. Στα φόρουμ συζητήσεων του WordPress, μπορείτε να κάνετε μία απλή ερώτηση και να πάρετε περισσότερες απαντήσεις απ’ ό, τι θα χρειαστείτε ποτέ.

Τα μέλη του WordPress ανά την υφήλιο οργανώνουν WordCamps και Meetups. Αυτές οι συναντήσεις είναι εξαιρετικές και αξίζει να πάει κανείς και να γνωρίσει ειδικούς και άλλους λάτρεις του WordPress. Αν είστε πραγματικά καλοί σε αυτό που κάνετε, μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις, και να ενισχύσετε το επαγγελματικό σας κύρος. Αξίζει τον κόπο να καταφέρετε κάτι τέτοιο.

Όμως, όλοι αυτοί οι λόγοι καθώς και πολλοί άλλοι, δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με το WordPress.

Πως μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με το WordPress

Όταν ξεκίνησε ως μία απλή πλατφόρμα δημοσίευσης ιστολογίων, δύσκολα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα με το WordPress.

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σήμερα. Αν ψάχνετε τρόπους για να κερδίσετε χρήματα με το WordPress, υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που ανοίγονται μπροστά σας. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, γιατί ο Joe Fylan έχει ήδη δημοσιεύσει μία εξαιρετική ανάρτηση σχετικά με Αποδεδειγμένους Τρόπους για να Κερδίσετε Χρήματα από την Ιστοσελίδα σας στο WordPress.

Να λοιπόν, ένας μικρός κατάλογος με αυτούς τους τρόπους:

  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα αναπτύσσοντας και πουλώντας επιλεγμένα θέματα, πρόσθετα, επεκτάσεις, σενάρια και εργαλεία του WordPress, τα οποία διατίθενται επί πληρωμή.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα δημοσιεύοντας αναρτήσεις ιστολογίου και δημιουργώντας περιεχόμενα στο WP, π.χ. ιστολόγια, ηλεκτρονικά βιβλία, μαθήματα.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα προωθώντας προϊόντα του WordPress, δηλαδή θέματα, πρόσθετα, επεκτάσεις, εργαλεία, βιβλία, και διαχειριζόμενη φιλοξενία του WordPress, μεταξύ άλλων.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα παρέχοντας τεχνική υποστήριξη για το WordPress.
  • Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οικονομικά το ιστολόγιο/ιστοσελίδα σας στο WordPress. Μπορείτε να σκεφτείτε να βάλετε διαφημίσεις, να ζητήσετε δωρεές και να προβάλλετε διαφημιστικό περιεχόμενο .
  • Μπορείτε να πουλήσετε την ιστοσελίδα που έχετε δημιουργήσει στο WordPress για ένα εφάπαξ ποσό και μετά να πάτε για διακοπές!

Θα είστε σε καλά χέρια και αυτό δείχνει πόσο καλό είναι το WordPress.
Το WordPress δεν είναι προνόμιο μόνο μίας κλειστής ομάδας ατόμων, αλλά αρέσει σε όλους: από συγγραφείς ιστολογίων, μέχρι προγραμματιστές ιστού, μικρές επιχειρήσεις, διάσημα πρόσωπα και πολυεθνικές εταιρείες.

Πως να Ξεκινήσετε με το WordPress

Σας κεντρίσαμε κιόλας το ενδιαφέρον; Θέλετε να ενταχθείτε στην διαρκώς αυξανόμενη κοινότητα του WordPress;

Τότε, έχετε τρεις διαθέσιμες επιλογές:

Μπορείτε να επισκεφθείτε το WordPress.com αμέσως τώρα και να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο. Μπορείτε να έχετε ένα ιστολόγιο που στηρίζεται στο WordPress σε μηδέν χρόνο, με περιορισμένα όμως χαρακτηριστικά, σε μερικές περιπτώσεις ανύπαρκτο, μέχρι να το αναβαθμίσετε στο πρόγραμμα με ειδικά προνόμια που απευθύνεται σε λίγους (VIP), το οποίο κοστίζει 2.500 δολάρια τον μήνα. Δεν κάνω πλάκα.
Μπορείτε να κατεβάσετε το WordPress από το WordPress.org, να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και να το λειτουργήσετε δοκιμαστικά.
Μπορείτε να αποκτήσετε έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού από οποιονδήποτε από τους παρόχους φιλοξενίας ιστού που σας προτείνουμε, δηλαδή το Bluehost, το SiteGround ή το WPEngine. Και οι τρεις σας προσφέρουν μία γενναιόδωρη έκπτωση όταν εγγραφείτε χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε από τους συνδέσμους μας. Επιπλέον, θα στήσουμε το WordPress για εσάς, χωρίς να επιβαρύνεστε με απολύτως κανένα κόστος! Χωρίς καμία δέσμευση – απλά παίρνετε το πακέτο φιλοξενίας ιστού σας μέσω οποιουδήποτε από αυτούς τους συνδέσμους: Bluehost, SiteGround ή WPEngine. Το Bluehost και το SiteGround παρέχουν εγκατάσταση του WordPress με το πάτημα ενός πλήκτρου, οπότε είστε σε καλά χέρια. Το WPEngine είναι ο κορυφαίος πάροχος διαχειριζόμενης φιλοξενίας για το WordPress. Οι υπηρεσίες που παρέχει απευθύνονται αποκλειστικά στο WordPress, οπότε είστε και πάλι σε καλά χέρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *