ARTICLE

Σύγκριση Shopify – WooCommerce: Ποιός Είναι ο Απόλυτος Νικητής;

Σύγκριση Shopify – WooCommerce: Ποιός Είναι ο Απόλυτος Νικητής;
0 Comments
eshop

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – με απλά λόγια, αυτές είναι οι δύο δημοφιλέστερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce) που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά.Η κάθε μία συγκεντρώνει πληθώρα πλεονεκτημάτων και έχει τις πιθανότητες να αποτελέσει την τέλεια λύση για εσάς, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε για να κατασκευάσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.Καταρχάς, ποιό από τα δύο ταιριάζει πράγματι καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες σας, το Shopify ή το WooCommerce (για τη δημιουργία ενός εκπληκτικού διαδικτυακού καταστήματος); Ποιό διαθέτει πιο πλούσια χαρακτηριστικά; Ποιό είναι φθηνότερο; Ποιό έχει την καλύτερη εμφάνιση; Ποιό είναι πιο ευέλικτο; Ποιό είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε;Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, τα οποία όμως θα απαντηθούν όλα σε αυτήν την εις βάθος σύγκριση. Αφού τη διαβάσετε, θα γνωρίζετε ακριβώς ποια πλατφόρμα να επιλέξετε με βάσει τις προσωπικές σας ανάγκες, καθώς και τον τύπο καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου που θέλετε να διαχειριστείτε. Ιδού λοιπόν η σύγκριση Shopify και WooCommerce – ποιό από τα δύο είναι ο απόλυτος νικητής;

Κεφάλαιο #1

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Σχεδιασμός

Για τις ιστοσελίδες – και ειδικότερα για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου – ο σχεδιασμός είναι το παν. Οι χρήστες απλά δεν εμπιστεύονται έναν ιστότοπο ο οποίος δεν διαθέτει την κατάλληλη αισθητική ή η λειτουργία του δεν είναι όσο ικανοποιητική θα έπρεπε.

Πώς υλοποιείται ο σχεδιασμός στο Shopify;

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του Shopify, το οποίο το καθιστούν ελκυστικό κατά την πώλησή του, είναι η οπτική ποιότητα των θεμάτων. Κατά τη γνώμη του γράφοντος, η εμφάνιση αυτών των θεμάτων είναι εξαιρετική, ακόμη και όταν διατίθενται έτοιμα. Το Shopify συνοδεύεται από περισσότερα από 100 διαφορετικά πρότυπα καταστήματος, εκ των οποίων πάνω από 20 διατίθενται δωρεάν. Το καλύτερο χαρακτηριστικό; Όλα είναι συμβατά με κινητές συσκευές και διαθέτουν ποικιλία διαφορετικών χρωματικών επιλογών. Τα πρότυπα αυτά δεν είναι ευκαταφρόνητα, καθώς διαθέτουν κομψή και καθαρή αισθητική, η οποία τα καθιστά την τέλεια επιλογή για μοντέρνες και προχωρημένες ιστοσελίδες.Παρεμπιπτόντως, τα σχέδια του Shopify δεν δημιουργούνται στις εγκαταστάσεις τις εταιρείας, αλλά η κατασκευή τους ανατίθεται μέσω συμβάσεως έργου σε μία ομάδα επαγγελματιών σχεδιαστών ιστοσελίδων, οι οποίοι διασφαλίζουν την ενημέρωσή τους με βάση τις τρέχουσες τάσεις και την ελκυστικότητά τους, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.Δυστυχώς, το κόστος των σχεδίων που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα μπορεί να φτάσει μέχρι και 180 δολάρια το ένα. Όμως, αυτό που παίρνετε ως αντάλλαγμα είναι ένα εξαιρετικό σχέδιο.Όπως αναφέρθηκε, όμως, ευτυχώς υπάρχουν και δωρεάν επιλογές διαθέσιμες.Από την άλλη, η άμεση ελκυστικότητα των σχεδίων του Shopify μπορεί να οδηγήσει πολλούς διαχειριστές ιστότοπων στην επιλογή των ίδιων θεμάτων. Ορισμένοι χρήστες του Shopify, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι μία ιστοσελίδα, εξέφρασαν αργότερα το παράπονο ότι ήταν λίγο-πολύ παρόμοια με άλλες ιστοσελίδες. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η προσαρμογή και εξατομίκευση των θεμάτων.Ευτυχώς όμως, το Shopify είναι εύκολο να διαιρεθεί σε τμήματα και να δημιουργηθούν διάφορες παραλλαγές του. Έτσι, είναι εύκολη η τροποποίηση των χρωμάτων και των στυλ, ενώ οι πιο έμπειροι και ικανοί προγραμματιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν την εξειδικευμένη γλώσσα «Liquid» της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ουσιαστικότερες αλλαγές και να κάνουν μία μάρκα να ξεχωρίσει πραγματικά από τις υπόλοιπες.

Πώς υλοποιείται ο σχεδιασμός στο WooCommerce;

Όπως και με πολλές άλλες πτυχές της εμπειρίας χρήσης του WooCommerce, όσον αφορά την αισθητική, σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε πραγματικά ό, τι θέλετε – απλά θα πρέπει να αφιερώσετε κάποιον χρόνο.Η εφαρμογή WooCommerce είναι ένα πρόσθετο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη WooThemes (και εξαγοράστηκε από την Automattic). Κατά συνέπεια, δεν παρέχει από μόνο του κανένα ειδικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό. Αυτό που όντως σας παρέχει, είναι ένα μέσο πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Το σχεδιαστικό μέρος ωστόσο, επαφίεται στο τρέχον θέμα σας στο WordPress.Παρ’ όλα αυτά, το WooCommerce έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιείται στα περισσότερα θέματα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά ακολουθούν τα συνιστώμενα πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές.Αυτό σημαίνει, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε οποιοδήποτε θέμα του WordPress σας αρέσει και μπορείτε επίσης να το θέσετε σε παράλληλη λειτουργία με το WooCommerce.Ωστόσο, θα συναντήσετε επίσης θέματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί έχοντας εξαρχής κατά νου το WooCommerce και είναι ιδανικά στο να βελτιώσουν σε εξαιρετικό βαθμό την εμφάνιση των καταλόγων προϊόντων/υπηρεσιών σας. Αν ο ίδιος ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού καταστήματός σας έχει μεγάλη σημασία για εσάς, ίσως να πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα θέματα.Ως αφετηρία θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Storefront (δωρεάν), το οποίο είναι το προεπιλεγμένο θέμα διαδικτυακού καταστήματος του ίδιου του WooCommerce. Από δημιουργικής άποψης, είναι πραγματικά αποτελεσματικό, καθώς εστιάζει σε όλα τα σημαντικά στοιχεία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου και σας βοηθά να πουλήσετε πιο αποτελεσματικά.Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μία σειρά παιδικών θεμάτων για το Storefront, σε περίπτωση που θέλετε να εξατομικεύσετε περισσότερο το κατάστημά σας. Τα περισσότερα από αυτά τα θέματα διατίθενται στην τιμή των 39 δολαρίων το ένα.Εκτός αυτού, μπορείτε επίσης να ψάξετε σε ιστότοπους αγορών, όπως το ThemeForest, όπου μπορείτε να βρείτε δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες άλλα θέματα συμβατά με το WooCommerce.Ειλικρινά, το WooCommerce έχει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Shopify όσον αφορά τον σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι με την εξαίρεση των εξειδικευμένων θεμάτων του WooCommerce, μπορείτε βασικά να δημιουργήσετε οποιοδήποτε θέμα του WordPress με αυτήν την πλατφόρμα, καθώς υπάρχουν χιλιάδες τέτοια στο διαδίκτυο.

Κεφάλαιο #2

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Τιμή

Παρά το γεγονός ότι κάθε διαχειριστής ιστοσελίδας θέλει κάτι περισσότερο για αυτό που πληρώνει, οι δύο πλατφόρμες έχουν πραγματικά διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς την τιμολόγηση:

Η κύρια διαφορά τιμολόγησης μεταξύ του Shopify και του WooCommerce

Με απλά λόγια, η τιμολόγηση του Shopify είναι εξαιρετικά σαφής και ξεκάθαρη, ενώ του WooCommerce όχι.Αφ’ ενός, το WooCommerce είναι δωρεάν. Ή, όπως θα πρέπει να τονιστεί, ως λογισμικό ανοικτού κώδικα είναι στην ουσία δωρεάν – μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν κατευθείαν από τον ιστότοπο WordPress.org, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση. Τότε όμως είναι που ανακαλύπτετε ότι για να ξεκινήσετε και να θέσετε σε λειτουργία ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω αυτής της εφαρμογής, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε χρήματα (θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε λίγο).Με απλούς όρους, το Shopify σας παρέχει γενικά μία σαφή, έτοιμη λύση, με καθορισμένο κόστος. Εσείς παίρνετε αυτήν τη λύση, και αφού «αφαιρέσετε το περιτύλιγμα», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο σας ηλεκτρονικό κατάστημα αμέσως, καθώς όλα όσα χρειάζεστε συμπεριλαμβάνονται εξαρχής.

Με το WooCommerce, αφ’ ετέρου, αυτό που παίρνετε πραγματικά είναι ένα προϊόν που περιέχει την «κινητήριο δύναμη» του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Όμως, για να θέσετε στη συνέχεια αυτήν την κινητήριο δύναμη σε λειτουργία, θα πρέπει να βρείτε σημεία για να την εφαρμόσετε (Δηλαδή, την παροχή φιλοξενίας, τον τομέα του ιστότοπου, τη ρύθμιση εγκατάστασης του WordPress, κλπ.)

Σημείωση. Τόσο το Shopify, όσο και το WooCommerce, σας παρέχουν έναν ορισμένο αριθμό επιπέδων / επιλογών, προκειμένου να αναβαθμίσετε την έκδοση της πλατφόρμας, αναλόγως του είδους της επιχείρησής σας, το ύψος των πωλήσεών σας κ.τ.λ. Προκειμένου να απλουστευθεί η σύγκριση αυτή, η εστίαση θα επικεντρωθεί στην οικονομικότερη οδό – δηλαδή, θα απαντήσει στο ερώτημα: «ποιό είναι το ελάχιστο κόστος απόκτησης και τοποθέτησης σε λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;», συγκρίνοντας το Shopify με το WooCommerce.Συνοπτικά, η παραπάνω πρόταση μεταφράζεται ως εξής:• Κόστος λειτουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος σε τομέα κορυφαίου επιπέδου: 29,75 δολάρια / μήνα.• Κόστος λειτουργίας καταστήματος WooCommerce με τις ίδιες ρυθμίσεις: 29 δολάρια / μήνα (με ελάχιστο κόστος 29 δολαρίων για φιλοξενία, τομέα, και SSL).Όπως βλέπετε, παρότι το λογισμικό WooCommerce είναι δωρεάν, το πραγματικό κόστος λειτουργίας ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ίδιο με αυτό του Shopify.Και δεν είναι μόνο αυτό. Με το WooCommerce, θα πρέπει ίσως να λάβετε υπόψη σας την ανάγκη για πρόσθετες επεκτάσεις όπως για SEO, περισσότερες εισόδους πληρωμής και ούτω καθεξής. Οι τιμές των επεκτάσεων αυτών κυμαίνονται μεταξύ των 49-79 δολαρίων (εφάπαξ πληρωμή).Το τελικό συμπέρασμα είναι, ότι παρότι το WooCommerce είναι ουσιαστικά η φθηνότερη λύση, η εγκατάστασή του απαιτεί περισσότερη εργασία και θα πρέπει να είστε περισσότεροι προσεκτικοί, ώστε να μην υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας, καθώς κάθε προσθήκη επέκτασης συνοδεύεται από το σχετικό κόστος. Σε τελική ανάλυση, με το WooCommerce, τα χρήματα που πληρώνετε μεταφράζονται στα ανάλογα χαρακτηριστικά της εφαρμογής.Το Shopify μπορεί να παρέχει μία πιο παραδοσιακή τιμολογιακή διάρθρωση. Διαθέτει πακέτα κλιμακωτής τιμολόγησης, τα οποία παρέχουν στους χρήστες μία σειρά διαφορετικών χαρακτηριστικών εκ των προτέρων – Βασικό (29 δολάρια), Επαγγελματικό (79 δολάρια) και Απεριόριστο (299 δολάρια).Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το θέμα των εξόδων συναλλαγής. Στην ουσία, όποτε πουλάτε κάτι με οποιαδήποτε από τις δύο πλατφόρμες, θα χρεώνεστε με κάποιο μικρό έξοδο (για την επεξεργασία της πληρωμής, τη μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό σας κ.τ.λ.). Τα έξοδα αυτά μεταβάλλονται αρκετά συχνά, οπότε δεν θα γίνει περαιτέρω ανάλυση αυτών των εξόδων στο σημείο αυτό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε την ύπαρξή τους. Συνήθως, ανέρχονται σε 2%-3% ανά συναλλαγή, αλλά μην παραλείψετε να ελέγξετε το ακριβές ποσό πριν εγγραφείτε σε οποιαδήποτε από τις δύο αυτές πλατφόρμες.

Κεφάλαιο #3

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Χαρακτηριστικά

Παρότι οι προσεγγίσεις που ακολουθούν και οι δύο πλατφόρμες ως προς την τιμολόγηση είναι διαφορετικές, παρουσιάζουν σχετική ομοιότητα, όταν πρόκειται να δώσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημά σας αυτό το κάτι που θα το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό. Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως αυτή του Bigcommerce, το Shopify και το WooCommerce δε βομβαρδίζουν το χρήστη με πληθώρα τεχνασμάτων και παιχνιδιών.Ωστόσο, διαθέτουν και τα δύο αξιοζήλευτα καταστήματα εφαρμογών, στα οποία μπορείτε να εξορμήσετε για να βρείτε χαρακτηριστικά που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να κερδίσετε χρήματα.

Πως το Shopify σας βοηθά να πουλήσετε

Παρότι πιθανόν να χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιες εφαρμογές, προκειμένου να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της πλατφόρμας στο έπακρο, το Shopify σας παρέχει έναν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό δωρεάν επιλογών.Από την πρώτη στιγμή, το Shopify σας επιτρέπει να έχετε:• Απεριόριστο αριθμό προϊόντων• Απεριόριστη αποθήκευση αρχείων• Αυτόματη ανάλυση περιπτώσεων απάτης• Δημιουργία παραγγελίας μέσω πληκτρολόγησης• Εκπτωτικοί κωδικοί• Τμήμα Ιστολογίου• Δωρεάν πιστοποιητικό SSL• Βελτιστοποίηση εμπορικών εφαρμογών κινητών• Επεξεργάσιμο HTML και CSS• Πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας• Δυνατότητα πολλαπλών γλωσσών• Προσαρμογή εξόδων αποστολής και φόρων• Προφίλ πελατών• Δυνατότητες απευθείας αποστολής• Έτοιμη δομή ιστότοπου για SEO• Κριτικές προϊόντων από μεμονωμένα άτομα• Μονάδα πώλησης στο Facebook• Ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης• Φυσικά και ψηφιακά προϊόντα στο κατάστημα• Απεριόριστη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας• Καθημερινή λήψη αντιγράφων ασφαλείας• Στατιστικά στοιχεία ιστότοπου και αναφορές προϊόντων• Πλήρως εξοπλισμένη εφαρμογή κινητών• Εισαγωγή προϊόντων μέσω αρχείων CSV• Διαφορετικές παραλλαγές προϊόντων• Έντυπες παραγγελίες• Δωροκάρτες (στο Επαγγελματικό και το Απεριόριστο πακέτο)• Ανάκτηση εγκαταλελειμμένου καλαθιού (στο Επαγγελματικό και το Απεριόριστο πακέτο)Συγκριτικά, ορισμένα από αυτά τα δωρεάν χαρακτηριστικά, όπως οι μεταφορτώσεις (ανέβασμα) CSV, οι επιλογές αποστολής και η πώληση μέσω του Facebook, θα σας κοστίσουν 500-600 δολάρια για να τις ξεκινήσετε με το WooCommerce.Εκτός των βασικών επιλογών, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε από το Κατάστημα Εφαρμογών του Shopify. Όπως και με το WordPress, είναι σίγουρο ότι η έμπνευσή σας θα διατηρηθεί αμείωτη και σίγουρα δεν θα παραπονεθείτε για την κακή ποιότητα των εφαρμογών.

Πως το WooCommerce σας βοηθά να πουλήσετε

Ως λογισμικό ανοικτού κώδικα, το WordPress είναι ευρέως γνωστό ότι επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να δημιουργήσουν διάφορες επεκτάσεις και πρόσθετα. Το WooCommerce αξιοποιεί ακόμη περισσότερο το στοιχείο αυτό προσφέροντας πολλά ενδιαφέροντα και συναρπαστικά πρόσθετα. Είτε θέλετε να επεξεργαστείτε εύκολα την αισθητική εικόνα του ιστότοπού σας, να πουλήσετε στο Facebook, να αναβαθμίσετε τις τεχνικές μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να κατανοήσετε τη συμπεριφορά των χρηστών, είτε, ειλικρινά, να κάνετε οτιδήποτε άλλο, να είστε βέβαιοι ότι θα είστε σε θέση να το κάνετε.Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα βρείτε, τα οποία περιέχονται στο WooCommerce:• Μπορείτε να πουλήσετε φυσικά και ψηφιακά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού και εφαρμογών), πέραν του ότι είναι επίσης αποτελεσματικό στην υλοποίηση συνεργατικού μάρκετινγκ• Ενσωμάτωση πληρωμών μέσω PayPal και Stripe (σε συνδυασμό με μία ποικιλία άλλων διαθέσιμων τρόπων εισόδου πληρωμής, με επιπλέον χρέωση)• Προσαρμογή εξόδων αποστολής και φόρων• Απεριόριστος αριθμός προϊόντων και κατηγοριών προϊόντων• Έλεγχος επιπέδου αποθεμάτων• Διάρθρωση, η οποία είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές• Έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας• Είναι συμβατό με το τρέχον θέμα σας στο WordPress• Υπάρχουν διαθέσιμα κυριολεκτικά εκατοντάδες πρόσθετα (επεκτάσεις)

Παράλληλη σύγκριση των χαρακτηριστικών του Shopify με αυτά του WooCommerce

Το Shopify είναι ένα εργαλείο/υπηρεσία βάσει συνδρομής + μία πλήρης, έτοιμη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

To WooCommerce είναι ένα δωρεάν πρόσθετο του WordPress. Για τη λειτουργία του, απαιτεί έναν διακομιστή δικτύου και την εγκατάσταση και τοποθέτηση σε λειτουργία του WordPress.

Οι βασικές ομοιότητες και διαφορές

Το Shopify σας επιτρέπει να πουλήσετε οτιδήποτε θέλετε (φυσικά ή ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες).Το Shopify μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο (κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου) + εκτός διαδικτύου (μέσω της εργαλειοθήκης «Σημείου Πώλησης» του Shopify).Υποστήριξη 24/7 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλίας και τηλεφώνου.Κλειστή πλατφόρμα – μπορείτε να τροποποιήσετε το κατάστημά σας, μόνο στον βαθμό που αυτό επιτρέπεται από το Shopify.Το Shopify ελέγχει τα δεδομένα του καταστήματος/ιστοτόπου σας.Το WooCommerce μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο διαδίκτυο (κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου).Δελτίο υποστήριξης και φόρουμ υποστήριξης.Ανοικτού κώδικα – μπορείτε να τροποποιήσετε το κατάστημά σας ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός.Έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας.

Σχεδιασμός του ηλεκτρονικού σας καταστήματος

Το Shopify έχει περισσότερα από 100 σχέδια καταστήματος διαθέσιμα (20+ από αυτά είναι δωρεάν).Το WooCommerce έχει χιλιάδες σχέδια καταστήματος διαθέσιμα (μέσω των θεμάτων του WordPress).Διάρθρωση, η οποία είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές.

Άλλες ομοιότητες και διαφορές

Στο Shopify συμπεριλαμβάνεται η φιλοξενία.Συμπεριλαμβάνεται δωρεάν υποτομέας με κάθε πακέτο (π.χ. YOURSTORE.shopify.com).Δωρεάν πιστοποιητικό SSL.Απεριόριστη αποθήκευση αρχείων.Αποδοχή πληρωμών μέσω PayPal, πολλαπλοί είσοδοι πληρωμής (συμπεριλαμβανομένου του Stripe και των πιστωτικών καρτών), τραπεζικές καταθέσεις, αντικαταβολή και άλλες μέθοδοι.Υποστήριξη από φυσικούς ομιλούντες σε πολλαπλές γλώσσες.Στο WooCommerce δεν συμπεριλαμβάνεται η φιλοξενία.Δεν συμπεριλαμβάνεται υποτομέας.Μπορείτε να συνδέσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL χειροκίνητα.Η αποθήκευση αρχείων περιορίζεται από τον πάροχο διαδικτυακής φιλοξενίας σας.Αποδοχή πληρωμών μέσω PayPal, Stripe, τραπεζικών επιταγών, τραπεζικών εμβασμάτων, αντικαταβολής/Υποστήριξη σε πολλαπλές γλώσσες μέσω πρόσθετων που παρέχονται από τρίτους.Δυνατότητα πώλησης απεριόριστου αριθμού προϊόντων.Δυνατότητα δημιουργίας/χρήσης κωδικών κουπονιών και εκπτώσεων.Στατιστικά στοιχεία και αναφορές πωλήσεων.Προσαρμογή εξόδων αποστολής και φόρων.Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει κάτι σημαντικό που να λείπει από κάποια πλατφόρμα. Η επιλογή της μίας έναντι της άλλης μπορεί συχνά να εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις ή το σκεπτικό σας σχετικά με την αξία (ή μη) του λογισμικού ανοικτού κώδικα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.Όμως, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Σε τελική ανάλυση, το Shopify φαίνεται ότι αποτελεί τη μία από τις δύο λύσεις, η οποία εστιάζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (αυτή, τουλάχιστον, είναι η εντύπωση που δημιουργείται). Όλα όσα προσφέρει το Shopify, προσανατολίζονται στο να κάνουν το διαδικτυακό σας κατάστημα πιο λειτουργικό και εύχρηστο. Το WooCommerce, παρότι ως πλατφόρμα είναι εξαιρετικά πλούσια σε χαρακτηριστικά και δεν στερείται κάποιου συγκεκριμένου χαρακτηριστικού που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, δεν παύει να είναι απλά ένα πρόσθετο του WordPress.Σε τελική ανάλυση όμως, δεν υπάρχει σαφής νικητής σε αυτήν τη σύγκριση, όσον αφορά τον τομέα των χαρακτηριστικών. Και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν οτιδήποτε θα μπορούσε να απαιτηθεί για την εγκατάσταση ενός βασικού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κεφάλαιο #4

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Χαρακτηριστικά

Έτσι λοιπόν, καθώς δεν αναδείχθηκε σαφής νικητής, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού εμπορίου, ίσως να μπορεί να αναδειχθεί νικητής ως προς την ευκολία χρήσης, δηλαδή σχετικά με το πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση και τοποθέτηση σε λειτουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου με κάθε μία από τις δύο πλατφόρμες.

Παράλληλη σύγκριση των χαρακτηριστικών του Shopify με αυτά του WooCommerce

Το ισχυρότερο πλεονέκτημα του Shopify είναι ότι αποτελεί ένα διαδικτυακό εργαλείο βάσει συνδρομής. Με άλλα λόγια, για να το χρησιμοποιήσετε το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείτε τον ιστότοπο Shopify.com, να πατήσετε το πλήκτρο εγγραφή, να ακολουθήσετε τις οδηγίες ενός βασικού οδηγού εγκατάστασης και τελειώσατε.Το Shopify θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρωτώντας σας σχετικά με τον σκοπό/φύση του καταστήματός σας (τι σκοπεύετε να πουλήσετε) και δίνοντάς σας γενικές συμβουλές, ως προς το ποιο σχέδιο/διάρθρωση να επιλέξετε και πως να εγκαταστήσετε τα πάντα.Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα του αρχικού οδηγού, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο κύριο πίνακα ελέγχου. Από αυτό το πίνακα, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το νέο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, να προσθέσετε νέα προϊόντα και ούτω καθεξής.Γενικά η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και το σημαντικότερο δεν χρειάζεται να διαθέτετε καμία ικανότητα σχεδιασμού ή κατασκευής ιστοσελίδων, προκειμένου να την ολοκληρώσετε.Στη συνέχεια – αφού θέσετε το κατάστημα σε λειτουργία – μπορεί να έχετε πρόσβαση σε κάθε βασική επιλογή μέσω της πλευρικής μπάρας του πίνακα ελέγχου.Αυτή η μορφή οργάνωσης θα πρέπει να διευκολύνει πολύ την κατανόηση της καθημερινής εργασίας σας στο κατάστημα.H προσθήκη νέων προϊόντων στο κατάστημά σας, η διαχείριση πωλήσεων και παραγγελιών κ.λ.π. είναι εξίσου εύκολο να γίνουν κατανοητές. Για παράδειγμα, κατά την προσθήκη ενός προϊόντος, όλες οι παράμετροι προϊόντος είναι διαθέσιμες από έναν μοναδικό πίνακα, οπότε δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε διαφορετικά τμήματα του πίνακα ελέγχου για να ρυθμίσετε στοιχεία, όπως όνομα, τιμή, εικόνες, επίπεδα αποθέματος κ.τ.λ.Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να εμφανίζεται το «νέο προϊόν».Γενικά, το Shopify ως λύση, είναι εύκολο να γίνει κατανοητή και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε απλά να εγγραφείτε και να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός καταστήματος αμέσως, χωρίς απρόβλεπτες παρεμβολές.

Πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce;

Ως έναν βαθμό, η χρήση του WooCommerce είναι το ίδιο εύκολη με αυτήν του Shopify. Όμως υπάρχει κάποια παγίδα.Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι ότι παρότι η εργασία σας στο κατάστημα σε καθημερινή βάση είναι το ίδιο απλή, όπως στην περίπτωση του Shopify, η εγκατάσταση του καταστήματος δεν χαρακτηρίζεται από την ίδια ευκολία.Βασικά, καθώς το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο του WordPress – είναι δηλαδή ένα πρόγραμμα λογισμικού – δεν αποτελεί λύση βάσει εγγραφής όπως το Shopify, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαχειριστείτε μερικά ζητήματα πριν ακόμη αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το WooCommerce καθαυτό.Θα πρέπει κυρίως να κάνετε τα εξής:1. Να αποκτήσετε όνομα τομέα2. Να εγγραφείτε για τη δημιουργία λογαριασμού τομέα3. Να εγκαταστήσετε το WordPress4. Να βρείτε και να εγκαταστήσετε ένα θέμα του WordPressΜόνο αφού φροντίσετε για τις τέσσερις αυτές ενέργειες, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο στον ιστότοπό σας, τον οποίο έχετε δημιουργήσει με το WordPress και να αρχίσετε να ασχολείστε με τη διαμόρφωση του διαδικτυακού καταστήματός σας.Δυστυχώς, τα βήματα αυτά απαιτούν πράγματι κάποιον βαθμό ευχέρειας σχετικά τη διαχείριση διαδικτυακών εφαρμογών. Εξάλλου, περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ρυθμίσεων του διακομιστή δικτύου σας μέσω της ανακατεύθυνσης του τομέα σας στον εν λόγω διακομιστή και τέλος, την ολοκλήρωση της ορθής εγκατάστασης και τοποθέτησης του WordPress σε λειτουργία.Προκειμένου να διευκολυνθείτε, μπορείτε να επιλέξετε μία εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή φιλοξενίας σε WordPress, η οποία θα αναλάβει τον τομέα σας και την εγκατάσταση του WordPress για λογαριασμό σας, αφήνοντας σε εσάς μόνο το κομμάτι που αφορά το WooCommerce. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι ενέργειες είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτελεστούν από ό, τι η πίεση απλά ενός πλήκτρου «εγγραφής» στο Shopify.Σημαντικό σημείο αποτελεί επίσης το θέμα – ο σχεδιασμός σας. Το WooCommerce δεν συνοδεύεται από κανέναν «σχεδιασμό» καθαυτό. Όλη η διαχείρισή του πραγματοποιείται μέσω ενός θέματος του WordPress, το οποίο επιλέγετε εσείς. Ευτυχώς, το WooCommerce είναι κατά βάση συμβατό με όλα τα διαθέσιμα θέματα της αγοράς. Ωστόσο, εξακολουθεί να επαφίεται σε εσάς να εντοπίσετε κάποιο που να σας αρέσει και να το εγκαταστήσετε στην ιστοσελίδα σας.Ορίστε κάποια στοιχεία, λοιπόν, για το ίδιο το WooCommerce:

Όπως προαναφέρθηκε, η χρήση της ίδιας της πλατφόρμας είναι το ίδιο εύκολη με αυτήν του Shopify. Αμέσως μόλις εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε το πρόσθετο WooCommerce, θα εμφανιστεί ο οδηγός εγκατάστασης στην οθόνη. Αποτελείται από πέντε περίπου βήματα και σας οδηγεί βήμα-βήμα στην εγκατάσταση και ρύθμιση κάθε σημαντικού στοιχείου.Βασικά σας αφήνει να επιλέξετε/εγκρίνετε τις κύριες παραμέτρους του καταστήματός σας και να ρυθμίσετε με σαφήνεια κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τη διαμόρφωση. Για παράδειγμα κάποια από τα σημαντικότερα βήματα αφορούν ζητήματα όπως οι ρυθμίσεις συναλλάγματος, η αποστολή, η φορολόγηση και οι είσοδοι πληρωμής.Αφού γίνει η εγκατάσταση, μπορείτε να ξεκινήσετε το κατάστημά σας και να αρχίσετε την προσθήκη προϊόντων.Όπως μπορείτε να δείτε είναι πολύ παρόμοιες. Παρουσιάζουν μικρές διαφορές, μόνο σε μερικές λεπτομέρειες.

Ποιό είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε, το Shopify ή το WooCommerce;

Εξαιτίας της αρχικής δυσκολίας που σχετίζεται με την εγκατάσταση του καταστήματος WooCommerce, ως νικητής σε αυτό το σημείο θα πρέπει ανακηρυχθεί το Shopify.Το γεγονός ότι στο Shopify μπορείτε απλά να πατήσετε το πλήκτρο εγγραφής και στη συνέχεια να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του καταστήματος μέσα σε λίγα λεπτά, είναι από μόνο του πολύ εντυπωσιακό.Αργότερα, ωστόσο, εφόσον θα χρησιμοποιείτε το κατάστημα σε καθημερινή βάση, μπορείτε να αποκτήσετε παρόμοιο επίπεδο ευχέρειας χρήσης, τόσο του Shopify όσο και του WooCommerce. Έτσι, μάλλον η επιλογή εξαρτάται από εσάς και σχετίζεται με την απάντηση του ερωτήματος, αν η δυσκολότερη εγκατάσταση του WooCommerce μπορεί να έχει αποτέλεσμα να μην το προτιμήσετε, ή το αντίθετο.

Κεφάλαιο #5

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Υποστήριξη

Υπάρχει επίσης το μη αμελητέο ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης. Η εφαρμογή Shopify είναι ευρέως γνωστή για την υψηλή ποιότητα της φροντίδας που παρέχει προς τους πελάτες της. Κάθε πελάτης μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο πρόσβασης 24/7 σε συμβούλους πελατών, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ζήτημα ή απορία (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανοικτής συνομιλίας και τηλεφωνικής κλήσης).Εκτός αυτού, μπορείτε να αποκτήσετε επίσης πρόσβαση σε μία εκτενή γνωσιακή βάση, η οποία καλύπτει κάποια από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα χρηστών αλλά και λύσεις προβλημάτων.Στην περίπτωση του WooCommerce, το θέμα της υποστήριξης δεν είναι τόσο απλό. Καταρχάς, το WooCommerce, καθαυτό, είναι ένα δωρεάν πρόσθετο του WordPress. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε υποστήριξη μέσω των φόρουμ του WordPress. Όμως, παράλληλα, η ομάδα του WooCommerce δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν δωρεάν λογαριασμό χρήστη στον ιστότοπο WooCommerce.com και να λάβουν υποστήριξη από εκεί.Τέλος, το WooCommerce είναι προϊόν ανοικτού κώδικα, όπως ακριβώς και το WordPress. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να παρέμβετε εσείς οι ίδιοι στον ανοικτό κώδικα και να επιχειρήσετε να επιλύσετε τα προβλήματα μόνοι σας (αν έχετε την αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να τα καταφέρετε).Εν κατακλείδι, στο θέμα της υποστήριξης, νικητής θα πρέπει να ανακηρυχθεί το Shopify. Τίποτε δεν μπορεί να είναι καλύτερο από την παροχή πρόσβασης σε έναν ειδικό σε θέματα υποστήριξης 24/7.

Κεφάλαιο #6

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Υποστήριξη

Κάθε ιστότοπος που θέλει να προσελκύσει την προσοχή, έχει ανάγκη από ισχυρή SEO. Ευτυχώς, και οι δύο ανταγωνιστές εδώ, συγκεντρώνουν πολλά θετικά στοιχεία υπέρ τους σε αυτόν τον τομέα.

Πως το Shopify συμβάλλει στη SEO

Το Shopify μπορεί να έρχεται δεύτερο κατά την εξέταση του συνολικού αριθμού των διαθέσιμων χαρακτηριστικών SEO, όμως σίγουρα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανο για τον τρόπο παρουσίασης περιεχομένου. Διαχειρίζεται επίσης με ευκολία βασικές πρακτικές SEO – όπως οι μεταπληροφορίες και το αντίγραφου ιστότοπου. Εφόσον η επιχείρησή σας παράγει ποιοτικό περιεχόμενο, δεν υπάρχει κάτι που να σας εμποδίζει να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα και υψηλή αφοσίωση χρηστών.Σε επίπεδο ιστότοπου, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποδειχθεί ότι το Shopify είναι ανώτερο του WooCommerce, όσον αφορά τον ανταγωνισμό στον τομέα της SEO. Είναι πράγματι ευρέως γνωστό σε προγραμματιστές, όπως ο γράφων, ότι το Shopify διαθέτει έναν από τους πιο σαφείς κωδικούς αλλά και διάρθρωση συνδέσμων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο, τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά, παρέχοντας άψογη εμπειρία χρήστη και βελτιώνοντας ως αποτέλεσμα την εμφανισιμότητα στις μηχανές αναζήτησης.Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, η οποία αξίζει να επισημανθεί, είναι αυτή του «Lost Cyclist», ενός ειδικού σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Όταν μετέφερε τον ιστότοπό του από το Shopify στο WooCommerce, παρατήρησε ότι η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατακόρυφα.Επιπλέον, το Shopify είναι γρήγορο. Επειδή είναι μία φιλοξενούμενη πλατφόρμα, η οποία κατασκευάζεται πάνω σε μία τεράστια υποδομή, το Shopify παρέχει στους διαχειριστές ιστοσελίδων του σελίδες ταχείας φόρτωσης (με χρόνο φόρτωσης 80 milliseconds, για την ακρίβεια).

Πως το WooCommerce συμβάλλει στη SEO

Το WordPress αποτελεί κατά κύριο λόγο μία πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου, η οποία είναι ευρέως γνωστή στους ειδικούς σε θέματα SEO ως μία από τις πιο αξιόπιστες διαθέσιμες επιλογές. Η προσθήκη και επεξεργασία περιεχομένου, καθώς επίσης και μεταπληροφοριών, είναι εύκολη, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι σελίδες σας έχουν μεγάλη πιθανότητα υψηλής κατάταξης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.Με πρόσθετα όπως το Yoast SEO, μπορείτε να επιτύχετε υψηλό βαθμό βελτιστοποίησης του ιστότοπου που έχετε δημιουργήσει σε WordPress και να έχετε τον πλήρη έλεγχο ακόμα και της παραμικρής λεπτομέρειας, η οποία σχετίζεται με τη SEO.Όσον αφορά το ίδιο το WooCommerce, απλά εκμεταλλεύεται ό, τι είναι ήδη διαθέσιμο στο WordPress ή κάνει χρήση πρόσθετων που παρέχονται από τρίτους, όπως το προαναφερόμενο Yoast SEO ή τη εκδοχή του Yoast που είναι αφιερωμένη ειδικά στο WooCommerce.Τέλος, το WooCommerce σας παρέχει γενικά περισσότερες επιλογές ειδικά για τη SEO, εξαιτίας καθαρά του γεγονότος ότι έχει δημιουργηθεί πάνω στο WordPress, το οποίο διαθέτει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες SEO. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα έχετε πρόβλημα από την άποψη του SEO αν επιλέξετε το Shopify.

Σύγκριση Shopify και WooCommerce – Συμπέρασμα Shopify

Shopify

• Αναγνωρίζετε την αξία της άνετης προσέγγισης, όπου μπορείτε απλά να εγγραφείτε «κάπου» και ως αποτέλεσμα, να ξεκινήσει η λειτουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.• Δεν θέλετε να ασχοληθείτε καθόλου εσείς οι ίδιοι με την εγκατάσταση και δεν σας πειράζει να πληρώσετε κάποια αμοιβή ώστε να φροντίσουν τα πάντα για εσάς.• Ταυτόχρονα, θέλετε μία λύση με υψηλό βαθμό βελτιστοποίησης, η οποία να μην είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από αυτήν που διαθέτουν οι ανταγωνιστές σας.• Θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας μία αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης, η οποία να απαντά γρήγορα στις τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.• Βασικά, δεν σας ενδιαφέρουν οι τεχνικές λεπτομέρειες της πλατφόρμας που χρησιμοποιείτε για το ηλεκτρονικό εμπόριο, απλά θέλετε να λειτουργεί όπως είναι αναμενόμενο και να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πελάτες και όλες τις συσκευές (κινητές και επιτραπέζιες).

WooCommerce

• Θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.• Θέλετε να έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες σχέδια ιστοσελίδων και πρόσθετα τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του καταστήματός σας.• Δεν σας πειράζει να αφιερώσετε μερικές ώρες στη διαδικασία της εγκατάστασης και δεν φοβάστε να διαχειριστείτε τις εργασίες που απαιτούνται από εσάς τους ίδιους (ή έχετε προσλάβει κάποιον να το κάνει για εσάς).• (Προαιρετικά) Το μόνο που διαθέτετε για να ξεκινήσετε είναι ένας ελάχιστος προϋπολογισμός και θέλετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *