GOOGLE ADS

Διαχείριση Google Ads.

Τα Google Ads (πρώην Adwords) αποτελούν το κορυφαίο κανάλι διαφήμισης για τους περισσότερους διαφημιστές στο διαδίκτυο. Η Hellenic Technologies διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην υλοποίηση Pay-Per-Click καμπανιών, εστιάζοντας παράλληλα στο πώς μπορούμε να επιτύχουμε υψηλότερο conversion rate (βαθμό μετατροπής με σκοπό την πώληση), με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Μέσω των Google Ads (πρώην AdWords), στοχεύουμε στη δημιουργία αποτελεσματικών διαφημίσεων και λειτουργικών landing pages, με απώτερο σκοπό να βελτιώσουμε τα μετρήσιμα στοιχεία της καμπάνιας σας. Διενεργούμε βελτιστοποιήσεις σε κάθε μία από τις λέξεις κλειδιά (keywords), μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση της επένδυσης σας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ GOOGLE
Αξιοποιούμε στο έπακρο τις κινητές συσκευές.

Η ταχύτητα μιας ιστοσελίδας σε κινητά, μπορεί να κερδίσει ή να διώξει έναν πελάτη.

Οι χρήστες πια βιάζονται και θέλουν γρήγορα αποτελέσματα. Επίσης, οι απαιτήσεις από τα σύγχρονα κινητά έχουν ανέβει στα ύψη. Σιγουρευτείτε ότι η ιστοσελίδα σας όχι μόνο είναι κατασκευασμένη για κινητά αλλά είναι και ταχύτατη!

 1. Γνωρίζετε ότι...
  53% των χρηστών εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα όταν αυτή φορτώνει σε πάνω από 3 δευτερόλεπτα.

 2. Απίστευτο αλλά...
  Οι ιστοσελίδες που κατεβαίνουν 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα, αυξάνουν τις μετατροπές (πωλήσεις/εγγραφές/αιτήσεις κ.λ.π.) έως και 27%.


Αμέτρητες αλληλεπιδράσεις

συμβαίνουν όλες τις ώρες μέσω κινητών. Στέλνουμε μηνύματα σε φίλους, email για εργασία, ή μοιραζόμαστε φωτογραφίες.

 1. Αφιερώνουμε
  177 λεπτά στα κινητά μας και τα ελέγχουμε 150 φορές καθημερινά.

 2. Συχνότητα
  Ο μέσος χρόνος χρήσης ανά session είναι μεταξύ 1 και 10 δευτερολέπτων.

 3. Ακολουθήστε το ψηφιακό μονοπάτι
  82% των χρηστών χρησιμοποιούν το κινητό για να αποφασίσουν την αγορά ενός προϊόντος.

 4. Κάντε την παρουσία σας αντιληπτή
  Αυξάνετε την αναγνωρισιμότητά σας κατά 46% όταν εμφανίζεστε στα κινητά.


Μετατροπές

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την εμπειρία του κάθε χρήστη σε κάθε συσκευή για να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό παίρνετε ένα μεγάλο ρίσκο επενδύοντας περισσότερα από όσα πρέπει σε μία συσκευή, χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

 1. Καταμετρήστε τις μετατροπές σας από κινητά
  Ελέγξτε την αναφορά "Estimated Total Conversions" στα Google Ads (πρώην Adwords). Θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τη συνολική απόδοση της επένδυσής σας σε κινητά, tablet ή desktop για ιστοσελίδες, εφαρμογές και ηλεκτρονικά καταστήματα.

 2. Ακολουθήστε τη συμπεριφορά των χρηστών σε όλες τις συσκευές
  90% των χρηστών χρησιμοποιούν πολλαπλές συσκευές για τις καθημερινές τους αναζητήσεις, όπως κρατήσεις σε ξενοδοχεία ή αγορές ηλεκτρονικών ειδών.

10 ΛΟΓΟΙ

Γιατί να χρησιμοποιήσετε Google Ads για την επιχείρησή σας;

Η αποτελεσματικότητα των Google Ads

"Γιατί να χρησιμοποιήσω Google AdWords" και "Δουλεύουν τα Google AdWords;" είναι οι πιο συνηθισμένες φράσεις αναζήτησης στο Google, οι οποίες υποδηλώνουν ότι υπάρχουν αρκετοί marketers και επιχειρηματίες εκεί έξω οι οποίοι έχουν ακούσει για Google Ads (άλλοτε γνωστά ως Adwords), χωρίς όμως να γνωρίζουν και να είναι σίγουροι πώς αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα.

Εμείς, στην Hellenic Technologies όχι απλά πιστεύουμε, είμαστε σίγουροι ότι τα Google Ads, είναι χρήσιμα σχεδόν σε κάθε τύπο επιχείρησης. Χρησιμοποιώντας Google Ads (όπως και άλλες πλατφόρμες PPC) είναι αλήθεια ότι απαιτείται χρόνος και χρήμα. Ωστόσο, χιλιάδες επιχειρήσεις συνειδητοποίησαν ότι αυτός ο χρόνος και το χρήμα, ξοδεύονται εποικοδομητικά για αυτές, καθώς το Google Ads δίνει τη δυνατότητα για μετρήσιμα στοιχεία απόδοσης της επένδυσης σας (ROI - Return On Investment).

Έχουμε αφιερώσει αμέτρητες σελίδες προσπαθώντας να εξηγήσουμε πώς με ποιό τρόπο πρέπει να χρησιμοποιείτε τα Google Ads. Σε αυτό το σημείο, θα σας απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε τα Google Ads.

Για αρχή να τονίσουμε ότι δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να γίνεται PPC σε όλο το εύρος των marketing ενεργειών. Αυτό που κάνουμε πάντα, είναι να συστήνουμε στον πελάτη μας ένα ισορροπημένο μείγμα ενεργειών προβολής από κανάλια marketing, συμπεριλαμβανομένης της οργανικής αναζήτησης (μπορείτε παρακάτω να δείτε τον οδηγό με τα 10 βήματα για το πώς αξιολογείται και βαθμολογείται ένα keyword), του email marketing, των events, των social media και διαφόρων άλλων πηγών που οδηγούν σε leads.

Το πόσο ορθά κατανέμετε το marketing budget σας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιά κανάλια αποδεικνύεται ότι είναι πιο αποτελεσματικά για την προβολή της επιχείρησή σας. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν Google Ads και αναρωτιέστε εάν τελικά αξίζει τον κόπο, το κείμενο που ακολουθεί, είναι για να σας λύσει την απορία. Σας παραθέτουμε λοιπόν, 10 λόγους γιατί να χρησιμοποιήσετε Google Ads (και ας θυμώσουν οι λάτρεις του SEO…!)

Τα Google Ads έχουν μεγάλο εύρος δυνατοτήτων

Τα αποτελέσματα των Google Ads είναι μετρήσιμα

Τα Google Ads είναι πολύ ευέλικτα και ευπροσάρμοστα

Τα Google Ads φέρνουν πιο άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με το SEO

Τα Google Ads είναι (συνήθως) πιο εύκολα στην υλοποίηση σε σχέση με το SEO

Τα Google Ads σταδιακά επισκιάζουν πλήρως τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης (SERP)

Τα formats των Google Ads κάνουν τη διαφήμιση πιο εμφανή σε σχέση με τα οργανικά αποτελέσματα

Η κίνηση (traffic) που δημιουργούν τα Google Ads, έχει μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπής (conversion rate), σε σχέση με την οργανική κίνηση.

Τα Google Ads λειτουργούν συμπληρωματικά στα τα υπόλοιπα κανάλια marketing που έχετε επιλέξει

Οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν ήδη Google Ads!

GOOGLE

Στήσιμο & Διαμόρφωση των Εργαλείων της Google.

Τί ενέργειες κάνουμε πριν θέσουμε τους στόχους για τη διαφήμισή σας στη Google.

Google Tag Manager

To Google Tag Manager (GTM) είναι ένα κέντρο ελέγχου για τις digital marketing ετικέτες (tags). Είναι ένα σύστημα διαχείρισης tags που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε ένα tag μέσω του κώδικα του site σας, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνουμε στο site σας. Με απλά λόγια, μπορεί να έχουμε για παράδειγμα, 10 κωδικούς ανίχνευσης (tracking codes) για tags στο site σας, οι οποίοι θα ενεργοποιούνται και θα φορτώνονται μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, καθώς ο χρόνος φόρτωσης, μπορεί να μειώσει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Να θυμάστε πάντα ότι η ταχύτητα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που λαμβάνει υπόψη η Google, ώστε να δώσει στο site σας υψηλό ranking.

Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να δημιουργήσουμε μια κατάλληλη διασύνδεση του GTM με όλα τα κοινωνικά δίκτυα και την Google από τη μια πλευρά και το site σας από την άλλη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, θα πρέπει να δημιουργήσουμε σελίδες της επιχείρησής σας στα Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube και Google+, ώστε να είναι ορατή η επιχείρησή σας και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Google Ads μέσω GTM

Στον πυρήνα οποιασδήποτε στρατηγικής Google Ads, υπάρχει η σωστή παρακολούθηση των μετατροπών (conversions) ώστε να προσδιοριστεί πόσο αποτελεσματικές είναι οι διαφημίσεις. Ωστόσο, το να τοποθετήσουμε ετικέτες (tags) συνεπάγεται προσθήκη κώδικα Javascript στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος απαιτεί ειδική πρόσβαση στον ιστότοπο ή έναν προγραμματιστή που μπορεί να επεξεργαστεί τον ιστότοπο. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, η αναμονή ενός προγραμματιστή να προσθέσει τους κατάλληλους κώδικες σε έναν ιστότοπο μπορεί να πάρει μέρες ή μερικές φορές εβδομάδες.

Ευτυχώς, το Google tag Manager (GTM) προσφέρει μια απλοποιημένη λύση που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ρυθμίσει ετικέτες παρακολούθησης (tags) χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση στο backend ενός ιστοτόπου ή να καταλάβετε τον κώδικά του. Αφού ήδη έχει τοποθετηθεί ένας γενικός κώδικας GTM σε έναν ιστότοπο, οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει κώδικες παρακολούθησης για το Google Ads (και πολλές άλλες πλατφόρμες) μέσω του κέντρου ελέγχου GTM.

Τώρα, είναι η σειρά σας να αρχίσετε να προσθέτετε ετικέτες μέσω του GTM, αν δεν το έχετε κάνει ακόμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, μεταξύ άλλων, από τα πιο σημαντικά tags που θα πρέπει να στήσετε είναι:
1) Remarketing tag (Ετικέτα επαναληπτικού marketing)
2) Conversion tracking tag (Ετικέτα παρακολούθησης μετατροπών)

Διασύνδεση Google Ads με Analytics

Συνδέοντας τα AdWords με τα Google Analytics μπορούμε να έχουμε μια πληρέστατη ενημέρωση και πληροφόρηση για τις λέξεις κλειδιά που έχουμε χρησιμοποιήσει καθώς επίσης και για μετρήσιμα στοιχεία που αφορούν το βαθμό εγκατάλειψης (bounce rate), πόσο χρόνο ξόδεψε ένας χρήστης στην ιστοσελίδα, κλπ.

Αυτό μας βοηθά να μετρήσουμε και να κατανοήσουμε αν μία καμπάνια ήταν επιτυχής σε όρους σχέσης τιμής – απόδοσης (value for money) ή αν χρήζει περαιτέρω βελτιστοποίησης, ώστε να γίνει αποδοτική (cost effective). Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρέμβουμε εγκαίρως σε ένα keyword μίας καμπάνιας και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοσή του ή να σχεδιάσουμε διαφορετικά κάποια-ες landing page μας.

Λίστες Κοινού (Audience Lists) Μέσω Analytics

Ο κάθε χρήστης στο διαδίκτυο είναι από μόνος του ένα cookie και καθώς όλοι χρήστες δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους (δε συμπεριφέρονται το ίδιο), διαφορετικοί χρήστες μπορεί να εκδηλώσουν το ίδιο ενδιαφέρον για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, χωρίς όμως να καταλήξουν να αγοράσουν αυτό που εσείς πουλάτε. Οι χρήστες που έχουν παρόμοια ψηφιακά χαρακτηριστικά αποθηκεύονται σε προκαθορισμένες λίστες που έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε από πριν.

Για παράδειγμα, χρήστες οι οποίοι πλοηγούνται στην ιστοσελίδα σας με μέσο όρο παραμονής στα 3 λεπτά, θα κατηγοριοποιηθούν στην προκαθορισμένη λίστα που έχουμε δημιουργήσει των 3 λεπτών, αποτελώντας το κοινό (audience) των 3 λεπτών. Αντίστοιχα, όσοι έχουν μέσο όρο παραμονής τα 10 λεπτά, θα κατηγοριοποιηθούν στη λίστα των 10 λεπτών, όσοι πραγματοποιούν αγορές πάνω από 50 ευρώ στη λίστα των 50 ευρώ κ.ο.κ.

Πώς μας βοηθούν οι συγκεκριμένες λίστες; Ορίστε ένα απλό παράδειγμα: Όταν δημιουργούμε μία καμπάνια μπορούμε να αποκλείσουμε όλους τους χρήστες (cookies) οι οποίοι έχουν μέσο όρο παραμονής στο site λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Αυτοί οι χρήστες προφανώς δε φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα/υπηρεσίες σας, συνεπώς δεν αξίζει να τους αφιερώσουμε διαφημιστικό budget. Χωρίς τις λίστες χρηστών δε θα είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό, δε θα διαθέταμε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Σε γενικές γραμμές φροντίζουμε να δημιουργούμε περισσότερες από 60 λίστες χρηστών, δημιουργώντας σενάρια που βασίζονται στα conversion goals (στόχους που έχουμε θέσει για μετατροπή).

Search Console

Με τo Search Google ενσωματωμένο στην ιστοσελίδα σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της "υγείας" του site σας αναφορικά με τις επιδόσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google (SERP). Λαμβάνετε προειδοποιήσεις και τυχόν σφάλματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την ιστοσελίδα σας. Η κονσόλα αναζήτησης μας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αναγνώσετε και να αναγνωρίσετε σημαντικά στοιχεία που αφορούν στη βέλτιστη λειτουργία του SEO και SEM.

Google Maps, My Business, +Knowledge Graph

Με τα παραπάνω εργαλεία μπορείτε να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι πληροφορίες που αφορούν στην επιχείρησή σας, σε όλα τα προϊόντα της Google, όπως στην Αναζήτηση, στους Χάρτες και στο Knowledge Graph. Σε αυτό το στάδιο, ουσιαστικά βλέπουμε αν είναι σωστά στημένη η επιχείρησή σας (το site σας ή το e-shop σας) στα «μάτια» της Google, παρεμβαίνοντας οπουδήποτε χρειάζεται για να το βελτιώσουμε.

YouTube

To YouTube έχει εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες οι οποίοι κάθε μήνα αναζητούν και ανακαλύπτουν videos. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που αν διαθέτετε videos, το YouTube είναι το καταλληλότερο μέρος για να τα προβάλλετε.

Αυξήστε τα κέρδη σας. Κερδίστε τους πελάτες που σας έχουν ανάγκη αλλά δεν σας γνωρίζουν

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ GOOGLE ADS

Πώς σας βοηθάμε με τη διαφήμιση στη Google.

Αυτά που θα κάνουμε αφού έχουμε στήσει και διαμορφώσει τα Google εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε.

1.Θέτουμε τους Στόχους σας

Για ποιο λόγο Google Ads; Για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας (lead generation); Για σκοπούς ηλεκτρονικού εμπορίου; Για να χτίσετε το brand σας; Από το πώς θα δομηθεί λοιπόν ο λογαριασμός σας και ποια από τα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας θα εκμεταλλευτείτε, για να στοχεύσετε το κοινό σας, θα εξαρτηθεί και η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση.

68%

όσων ασκούν επιρροή (influencers) στα social media για προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, είναι άντρες.

56%

όσων αναζητούν στο Google να αγοράσουν αθλητικά είδη, είναι γυναίκες.

2.Καθορίζουμε το Κοινό σας

Είναι πολύ βασικό να δημιουργήσουμε personas (προφίλ από τα χαρακτηριστικά του ιδανικού μας πελάτη) για τα προϊόντα σας. Τί κάνουν αυτοί οι ιδανικοί πελάτες της επιχείρησής σας; Πώς αλληλεπιδρούν διαδικτυακά; Πού συνήθως αλληλεπιδρούν; Πώς αναζητούν στο Google (με ποιο τρόπο) και πότε; Τί συσκευές χρησιμοποιούν;

3.Έρευνούμε τις Λέξεις-Κλειδιά της Επιχείρησής σας

Επενδύοντας σε λέξεις-κλειδιά σχετικές με την επιχείρησή σας, οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε. Τα εργαλεία που διαθέτουμε μας δίνουν τη δυνατότητα να αντλήσουμε στοιχεία συμπεριφοράς του χρήστη αναφορικά με κόστη, ανταγωνισμό και συχνότητα αναζήτησης σε κάθε στάδιο των πωλήσεων.

4.Ορίζουμε Προϋπολογισμό και Τιμή Προσφοράς ανά Λέξη-Κλειδί

Όταν αποφασίσουμε σε ποιό keyword θα επενδύσουμε, έρχεται η ώρα για λίγα μαθηματικά! Αν το μέσο κόστος ανά κλικ (CPC – cost per click) είναι πολύ υψηλό για κάποια keywords, τότε θα στοχεύσουμε σε φράσεις με λέξεις-κλειδιά που αγγίζουν περιφερειακά το στόχο, μειώνοντας και το κόστος της αγοράς.

Είναι σημαντικό να ξοδέψουμε το διαφημιστικό budget στα keywords εκείνα που έχουν μεγάλο βαθμό μετατροπής (conversion rate)! Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο budget για δοκιμές (testing) επί των λέξεων-κλειδιών που έχουμε χρησιμοποιήσει καθώς και για brand building.

5.Οργανώνουμε Σωστά το Λογαριασμό σας

Ο λογαριασμός σας θα απαρτίζεται από επιμέρους καμπάνιες, κάθε μία με συγκεκριμένους στόχους. Μέσα στην κάθε καμπάνια θα υπάρχουν υπό-ομάδες (ad groups) στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, οι οποίες περιέχουν μία ομάδα από λέξεις-κλειδιά που αφορά σε συκεκριμένες αναζητήσεις και κοινό.

6.Δημιουργούμε Τέλειες Διαφημίσεις!

Μεγιστοποιούμε το CTR (Click Through Rate), δηλαδή την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, εξασφαλίζοντας ότι το κείμενο της διαφήμισης:
- ταιριάζει με τον τίτλο, δημιουργεί προϋποθέσεις για call-to-action (δλδ. ωθεί τον χρήστη να "δράσει", π.χ να πάρει τηλέφωνο, να συμπληρώσει μία φόρμα, κλπ)
- και το βασικότερο, συμπεριλαμβάνει το βασικό keyword στο οποίο έχουμε επενδύσει.
Τα extensions (οι επεκτάσεις της διαφήμισης, αυτές που δημιουργούν πρόσθετο περιεχόμενο) κάνουν τις διαφημίσεις σας μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές δίνοντας αξία στην πληροφορία που εμπεριέχουν. Να θυμάστε πάντα ότι μία πιο "συναισθηματική" διαφήμιση λαμβάνει περισσότερα κλικ!

7.Σχεδιάζουμε Τέλειες Landing Pages

Εκεί είναι που θα «προσγειωθούν» οι χρήστες σας και αυτές είναι που θα είτε θα κρατήσουν το χρήστη για να γίνει η μετατροπή (conversion) είτε θα τον διώξουν. Γενικά, για τις landing pages (σελίδες προσγείωσης) να έχετε στα υπόψη ότι καλό είναι να:

 • έχουν λίγα πεδία στις φόρμες τους
 • αναδεικνύουν τα οφέλη, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του προϊόντος/ της υπηρεσίας
 • έχουν πολλαπλές & υψηλής ποιότητας εικόνες των προϊόντων
 • έχουν το call-to-action ελκυστικό και ευκρινέστατο
 • είστε σίγουροι ότι δουλεύουν άψογα και στα κινητά!

8.Παρακολουθούμε τις Μετατροπές (Conversion Tracking)

Πώς; Τοποθετώντας έναν απαραίτητο κώδικα στην ιστοσελίδα σας τον οποίο συνδέουμε με τα Google Ads, Analytics & Tag Manager, ώστε να ορίσουμε τα conversion goals (Στόχους μετατροπής).

9.Εμπλουτίζουμε τις Λίστες Επαναληπτικού Μάρκετινγκ (Remarketing Lists)

Δημιουργούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και εμπλουτίζουμε συνεχώς τις λίστες remarketing. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κρατήσουμε το προϊόν ή την υπηρεσίας σας στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος ενός χρήστη ή μιας ομάδας χρηστών (δυνητικών πελατών) ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν κάνει κάποιου είδους μετατροπή (conversion) κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο site σας.

10.Συνεχής Έλεγχος και Βελτίωση!

Όλα πρέπει να δοκιμάζονται! Το A/B Testing (Συγκριτικός Έλεγχος Απόδοσης) βοηθάει να δοκιμάζουμε νέα και αποδοτικότερα κείμενα καθώς και landing pages. Προσαρμόζουμε την προσφορά με βάση την απόδοση των λέξεων-κλειδιών. Προσθέτουμε αρνητικές λέξεις-κλειδιά για να "διώξουμε" ανεπιθύμητες και κοστοβόρες αναζητήσεις.

11.Κέρδος, κέρδος, κέρδος!

Η στρατηγική μας βασίζεται σε αυτό και μόνο αυτό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι καταφέραμε να χτίσουμε το όνομά μας μόνο μέσω της δικής σας κερδοφορίας. Και εξαρτόμαστε ΑΜΕΣΑ από αυτή.

Αυξήστε τα κέρδη σας. Κερδίστε τους πελάτες που σας έχουν ανάγκη αλλά δεν σας γνωρίζουν

GOOGLE ADS

Διαχείριση Google Ads.

Αυτά κάνουμε σε καθημερινή βάση ώστε οι καμπάνιες σας να αποδίδουν στο μέγιστο!

Παύουμε τις Ακριβές Λέξεις-Κλειδιά

Παύουμε τις λέξεις-κλειδιά που έχουν υψηλό κόστος ανά μετατροπή ή καθόλου μετατροπές (conversions).

Αυτό δίνει ευκαιρίες στις πιο φθηνές και αποτελεσματικές λέξεις-κλειδιά να δράσουν.

Βάζουμε Χρονικούς Περιορισμούς

Οι καμπάνιες δεν έχουν πάντοτε την ίδια απόδοση. Υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες που η απόδοση είναι χειρότερη σε σχέση με το μέσο όρο. Στην περίπτωση αυτή αλλάζουμε τον προγραμματισμό των καμπανιών ώστε να μην έχουμε απώλειες σε ώρες ή και ημέρες που οι χρήστες μας δεν μας αναζητούν! Έτσι μειώνουμε το κόστος και επενδύουμε περισσότερα σε πιο κατάλληλες χρονικές στιγμές.

Αλλαγή Γεωγραφικής Τοποθεσίας

Ακριβώς όπως οι χρονικές στιγμές, έτσι και οι γεωγραφικές τοποθεσίες δεν έχουν την ίδια απόδοση. Μια επιπλέον βελτιστοποίηση της απόδοσης της διαφημιστικής σας καμπάνιας, είναι να αποκλείουμε από τη στόχευση όλες εκείνες της πόλεις ή περιοχές που τα κλικ κοστίζουν πολύ ακριβά και δεν έχουν την αντίστοιχη απόδοση.

Κρίσιμο! Αρνητικές Λέξεις-Κλειδιά

Η εταιρεία μας λέγεται "Αθηνά Α.Ε." και παρατηρούμε ότι οι διαφημίσεις μας εμφανίζονται και σε όσους/όσες αναζητούν θέματα σχετικά με τους θεούς του Ολύμπου! Τι πέταμα χρημάτων...
Τοποθετούμε τις κατάλληλες αρνητικές λέξεις-κλειδιά έτσι ώστε να έχουν ΑΜΕΣΗ σχέση με αυτό που αναζητούν οι υποψήφιοι πελάτες μας, αυξάνοντας έτσι τις μετατροπές και μειώνοντας σημαντικά το κόστος της καμπάνιας.

Αυξάνουμε τον Δείκτη Ποιότητας (Quality Score)

Κι άλλος ένας τρόπος να μειώσουμε το κόστος του κλικ! Χρησιμοποιούμε μεθοδολογία με την οποία συσχετίζουμε ΑΜΕΣΑ τη λέξη-κλειδί με την καμπάνια μας αλλά και τη σελίδα προσγείωσης (landing page). Αυτό μας επιβραβεύει αυξάνοντας τα κλικ και μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος ανά κλικ.

Η "τσιγκουνιά" μας δεν έχει όρια! Χαμηλώνουμε και χειροκίνητα το κόστος ανά κλικ

Αφού έχουμε ξεκαθαρίσει όλο το παραπάνω τοπίο, αρχίζουμε να μειώνουμε ΚΑΙ χειροκίνητα το κόστος ανά κλικ, ας πούμε από 5 έως 10%.
Ταυτόχρονα προσέχουμε πάρα πολύ ώστε να διατηρηθούμε στις ίδιες θέσεις. Κάθε κλικ είναι λεφτά και η δουλειά μας είναι να σας φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. (Αυτή δεν είναι άλλωστε και η βασική αρχή του επιχειρείν;)

Βοηθήστε τις Καμπάνιες σας Ενισχύοντας τις Προσφορές

Πριν ξεκινήσουμε την καμπάνια σας, καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα προσγείωσης (Landing page). Οι προσφορές σας είναι ίδιες ή καλύτερες από αυτές του ανταγωνισμού σας;
Αν όχι, βελτιώστε τις ώστε να μειώσετε τους κινδύνους απώλειας των υποψηφίων πελατών σας!

Παύση Καμπανιών με Χαμηλή Απόδοση

Τι έχουμε κάνει έως τώρα; Ποιές διαφημίσεις σας αποδίδουν καλύτερα; Κοιτάμε τις χειρότερες σε απόδοση και τις διακόπτουμε.
Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις καμπάνιες που πραγματικά μας φέρνουν κέρδος/μετατροπές

Καινούργιες Καμπάνιες, πιο Αποδοτικές!

Στη λίστα με την απόδοση όλων των διαφημίσεων, εντοπίζουμε τις πιο αποδοτικές. Δημιουργούμε και νέες διαφημίσεις για να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δημιουργία, δοκιμή, διακοπή, νέα δημιουργία. Αυτή είναι η τακτική της επιτυχίας.

Μερίδιο Εμφάνισης (Impression Share). Ένας Ακόμα Δείκτης που μας Λέει Πολλά

Παρακολουθούμε τον δείκτη Impression Share. Μας δείχνει όχι μόνο τον τρέχοντα ανταγωνισμό αλλά και λεπτομέρειες στο κατά πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε εμείς απέναντί του.

Σε αυτόν τον δείκτη οτιδήποτε κάτω από 90% είναι στα όρια του απαγορευτικού. Αν χρειαστεί να επενδύσουμε περισσότερα θα πρέπει να το κάνουμε γιατί είναι σημαντικό να είμαστε ΕΚΕΙ όταν και όποτε μας αναζητά ο υποψήφιος πελάτης μας

Ψηφιακή Κατασκοπεία: Τα "τί και πώς" του Ανταγωνισμού σας

Χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα εργαλεία για να παρακολουθήσουμε τις τακτικές των ανταγωνιστών σας.
Αν έχουν επιτυχία, δεν μας κρατάει τίποτα από το να τις... δοκιμάσουμε και εμείς, στοχεύοντας φυσικά σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τα πάντα για την πρωτιά!

Επεκτάσεις Διαφημίσεων

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που μας παρέχει η Google, είναι οι επεκτάσεις διαφημίσεων (Ad extensions). Τοποθετώντας, και δοκιμάζοντας ΚΑΙ αυτές, μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά το ποσοστό των κλικ (CTR).

Αλλάζοντας τα Sitelinks, τις επεκτάσεις Callout, προσθέτοντας ακόμα περισσότερες επεκτάσεις, αυξάνουμε το "εμβαδόν" των διαφημίσεών μας και κυριαρχούμε στην πρώτη σελίδα της Google.

TESTIMONIALS
Τι λένε οι πελάτες μας για εμάς.
Γνωρίστε μερικούς από τους ευτυχισμένους πελάτες μας και μάθετε γιατί αποτελούμε την ιδανική λύση και για εσάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Digital marketing άρθρα

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Για οτιδήποτε σας απασχολεί γύρω από την προβολή της επιχείρησής σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είναι βέβαιο ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε