ARTICLE

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό Digital Marketing Agency

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό Digital Marketing Agency
0 Comments
digital marketing

Η απόφαση για «άνοιγμα» στην ψηφιακή αγορά για τους περισσότερους επιχειρηματίες είναι δύσκολη. Αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο απαραίτητη.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει μεταβάλει τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και τις συμπεριφορές των καταναλωτών. Και κατ’ επέκταση και των επιχειρήσεων οι οποίες μέσα σε έναν κυκεώνα από φορολογικές ρυθμίσεις, οικονομικούς αλλά και άλλους αστάθμητους παράγοντες, καλούνται να ανταποκριθούν στους νέους ψηφιακούς  κανόνες της αγοράς.

Αρκετοί επιχειρηματίες είναι επιφυλακτικοί και κάποιοι έχουν ήδη βιώσει κακή πρώτη εμπειρία στη συνεργασία τους με ένα Digital Marketing Agency. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεχθήκαμε «κακοποιημένους» πελάτες από παλαιότερη συνεργασία τους, οι οποίοι για να μας εμπιστευθούν τελικά, έπρεπε να δουν θαύματα, είτε στις διαφημίσεις google ads, είτε σε διαφημίσεις άλλων ψηφιακών καναλιών, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι είναι ένα Digital Marketing Agency;

Το Digital Marketing Agency (DMA), με απλά λόγια, είναι μία διαφημιστική εταιρεία που στόχο έχει να φέρει τους πελάτες της σε ένα επίπεδο να μπορούν ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του μάρκετινγκ στην νέα ψηφιακή εποχή. Είναι ένα μείγμα που συνδυάζει τις σχεδιαστικές (design) & συγγραφικές ικανότητες (copywriting) της κλασικής διαφημιστικής εταιρείας, με τις νέες τεχνολογίες και τις πιο πρόσφατες τεχνικές του ψηφιακού marketing.

Συλλέγοντας λοιπόν τις δικές μας καθημερινές εμπειρίες στην Hellenic Technologies, αποφασίσαμε να συντάξουμε έναν οδηγό για το τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε, πριν και αφού ξεκινήσετε τη συνεργασία σας με ένα DMA, ώστε να προωθήσετε με επιτυχία τα προϊόντα/τις υπηρεσίες σας στα ψηφιακά κανάλια.

1. Το DMA είναι ο νέος υπάλληλός σας!

Όταν ξεκινάτε συνεργασία με ένα DMA είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν αναθέτετε απλά μια δουλειά σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ουσιαστικά προσλαμβάνετε συνεργάτες με τους οποίους θα έχετε συνεχή επαφή, θα μοιράζεστε απόψεις και ιδέες και στο τέλος, θα αξιολογείτε το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Άρα είναι σημαντικό να περάσουν από κανονική συνέντευξη! Εκπέμπουν «σήματα» αξιοπιστίας; Τι παρελθόν έχουν; Ποιά είναι τα επιτεύγματά τους; Ποιές είναι οι ικανότητές τους; Έίναι ενημερωμένοι για τις νέες τεχνολογίες; Τις εφαρμόζουν; Πού τις εφαρμόζουν; Είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις δικές σας ανάγκες;

Και πάνω απ’όλα: Έχετε καλή χημεία; Είναι όλα διαφανή και ξεκάθαρα στην πρόταση συνεργασίας; Φανταστήκατε πώς θα είναι η καθημερινότητά σας μαζί τους;

2. Aξιολογήσεις, εμπειρίες πελατών

Αναζητήστε τις αξιολογήσεις πελατών της εταιρείας. Πληκτρολογώντας το όνομα της εταιρείας στο Google θα δείτε αμέσως την καρτέλα «My Business» η οποία αναγράφει όλα τα στοιχεία της εταιρείας. Τι γενικό βαθμό (rating) έχει η εταιρεία; Κάντε κλικ στο “Αξιολογήσεις Google» (Google Reviews). Τι σχόλια γράφουν οι πελάτες; Αναζητήστε και τις αξιολογήσεις στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτυώσης.

3. Ελέγξτε το πελατολόγιο της εταιρείας αλλά και την ίδια την παρουσία της εταιρείας στο διαδίκτυο

Ποιο είναι το πραγματικό πελατολόγιο της εταιρείας; Κάποιες φορές οι πελάτες που απεικονίζονται στην σελίδα του πελατολογίου (portfolio) της εταιρείας δεν είναι πια πελάτες. Ίσως υπήρξαν κάποτε και η δύναμη του ονόματός τους να ώθησε τις εταιρείες να μην αφαιρέσουν ποτέ το λογότυπο από τη λίστα τους. Από την άλλη μπορεί o συγκεκριμένος πελάτης να είχε συγκεκριμένες ανάγκες, οι οποίες αφού ολοκληρώθηκαν δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η συνεργασία. Ό,τι και αν συμβαίνει μην ξεχνάτε πάντοτε να ρωτάτε τι ακριβώς υπηρεσίες παρείχαν σε αυτή την εταιρεία, πώς προχώρησε η συνεργασία και γιατί διακόπηκε. Ζητήστε να δείτε και δείγματα δουλειάς.

4. Είστε σίγουροι ότι η ψηφιακή μετάβαση σας ταιριάζει;

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εταιρειών που μας πλησίασαν αναζητώντας τις υπηρεσίες μας αλλά δυστυχώς δεν είχαν τις προδιαγραφές να πετύχουν ψηφιακά. Αφού κάναμε όλες τις απαραίτητες έρευνες ώστε να εντοπίσουμε πόσο «ψηφιακά ικανή» είναι η εταιρεία, πολύ απλά δεν δεχτήκαμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία γιατί όσες προσπάθειες και να καταβάλλαμε δεν θα πετυχαίναμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποιες εταιρείες δεν έχουν τις προδιαγραφές να εισέλθουν στον ψηφιακό κόσμο και ενδεχομένως δεν υπάρχει και λόγος να το κάνουν.

Το να μην αναλαμβάνεις κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί σωτήριο για μια εταιρεία αλλά και για το ίδιο το DMA. Μια κακή συνεργασία που ξεκινάει με λάθος μελέτες και υπερβολικές προσδοκίες μπορεί να αποβεί καταστροφική και για τους δύο. Και ίσως πολύ περισσότερο για το DMA, αφού ένας βασικός παράγοντας της επιτυχίας του είναι η φήμη του.

5. Έφτασε η στιγμή να συνεργαστούμε. Ας υπογράψουμε!

Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ μην ξεκινήσετε συνεργασία με DMA χωρίς να υπογράψετε σύμβαση. Η σύμβαση είναι ο χάρτης, ο οδηγός της συνεργασίας σας και καλύπτει και εσάς αλλά και το DMA.

Η καθημερινότητα στην ψηφιακή διαφήμιση επιφυλάσσει εκπλήξεις, υπάρχουν φορές που τα πράγματα πρέπει να γίνουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και οι δύο πλευρές! Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το ποιος αναλαμβάνει τι και μέχρι πού. Και όπως η εταιρεία σας πρέπει να εκπαιδεύσει μέλη της ομάδας του Agency για τις διαδικασίες της, έτσι και το Agency πρέπει αντίστοιχα να εκπαιδεύσει τον/την υπεύθυνο/η του Marketing για το πώς λειτουργεί η ίδια. Μην ξεχνάτε: Είστε συνεργάτες, δεν είστε αντίπαλοι. Και έχετε τον ίδιο σκοπό. Το δικό σας κέρδος!

6. Μιλάτε; Σας ακούμε. Μιλάμε, μας ακούτε;

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Πείτε μας τα πάντα για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε πια συνεργάτες, πρέπει να μάθουμε τα πάντα για τη δουλειά σας, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Ποιό είναι το κοινό σας, οι ηλικίες, τα δημογραφικά στοιχεία του. Πόσο κοντά στην τεχνολογία είναι αυτό το κοινό; Το κόστος αγοράς, το κόστος κατασκευής, την τιμή πώλησης και τι κέρδος αποφέρει η πώληση τους προϊόντος/ της υπηρεσίας σας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια αποτελεσματική στρατηγική!

Όμως θα πρέπει να μας ακούσετε και εσείς. Να ακούσετε τις προτάσεις μας, και πώς προτείνουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας. Να σας διδάξουμε τους διαφημιστικούς κανόνες της ψηφιακής στρατηγικής οι οποίοι διαφέρουν κατα πολύ από την παραδοσιακή διαφήμιση. Δεν τους ορίζουμε εμείς, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να «παίξουμε» το παιχνίδι με αυτούς. Άλλωστε γι’αυτό μας επιλέξατε, για την εμπειρία μας και την αποτελεσματικότητά μας, το θυμάστε;

7. Πού ανήκουν τελικά όλα τα δεδομένα και οι λογαριασμοί της διαφήμισης; Σε εσάς ή στο DMA;

Κατά κανόνα ό,τι αγοράζετε είναι δικό σας, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά.  Αλλά αυτό το «έχει συμφωνηθεί διαφορετικά» είναι κάτι το οποίο εγείρει πολλές υποψίες. Από την δική μας εμπερία, έχουμε παραλάβει «κακοποιημένους» πελάτες οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν κέρδος από τις καμπάνιες τους, αλλά και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκαν αρνήθηκαν να τους παραδώσουν τους λογαριασμούς και τις καμπάνιες (Google Ads, Facebook Business, κλπ.) με τη δικαιολογία «ότι αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της διαφημιστικής εταιρείας».  Αυτό να γνωρίζετε δεν στέκει νομικά. Εάν έχετε πληρώσει κανονικά τις διαφημίσεις και δεν έχετε οικονομικές εκκρεμότητες με το DMA, είναι όλα δικά σας.

H σωστή διαδικασία έναρξης συνεργασίας με ένα DMA είναι να ανοιχθούν οι διαφημιστικοί λογαριασμοί (Google Ads, Facebook Ads, κλπ.) με κυρίως ιδιοκτήτη και διαχειριστή τον πελάτη όπου το DMA συμμετέχει ως συνεργάτης με δυνατότητες διαχείρισης. Και όταν διακοπεί η συνεργασία πολύ απλά το DMA αποχωρεί από τους λογαριασμούς του πελάτη.

Συμπέρασμα

Η διαδικασία αναζήτησης, του σωστού DMA μπορεί και πρέπει να πάρει χρόνο. Είναι η αναζήτηση ενός συνεργάτη ο οποίος έχει άμεση επίπτωση στο κέρδος και τη βιωσιμότητα της εταιρείας σας. Το πιο βασικό κριτήριο παραμένει πάντοτε το 100% μετρήσιμο αποτέλεσμα, αλλά για να επιτευχθεί και αυτό είναι σημαντικό να πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέραμε, καθώς και άλλοι πολλοί παράγοντες που ένα απλό άρθρο ίσως δεν μπορεί να καλύψει.

Ψάχνετε τον κατάλληλο συνεργάτη; Μπορείτε να τον βρείτε αρκεί να ακολουθήσετε αυτούς τους απλούς κανόνες μαζί με το ένστικτό σας!

Καλη τύχη και καλά «ψηφιακά» κέρδη!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *