ARTICLE

Διαφημιστείτε στο Facebook

Διαφημιστείτε στο Facebook
0 Comments
digital marketing, facebook

Το Facebook είναι ο βασιλιάς των social media και είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αυξήσετε την προβολή και την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε πιστούς πελάτες, να αυξήσετε και να “οδηγήσετε” τις πωλήσεις.

Σημείωση: Το Facebook παραμένει στην κορυφή των social media και σίγουρα προτείνεται για εμπορική χρήση. Αφού ποτέ δεν έχει υπάρξει πιο οικονομικός τρόπος για να χτίσετε το brand σας και να δημιουργήσετε ζήτηση για τα προίοντα – υπηρεσίες σας.

Εάν δεν έχετε ήδη διαφημιστεί στο Facebook, τότε σίγουρα κάνετε κάποιο λάθος. Παρακάτω θα δούμε 9 λόγους για τους οποίους η προβολή μέσω Facebook θα βοηθήσει στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

9 λόγοι να διαφημιστείτε στο Facebook

Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας την διαφήμιση σας στο Facebook

1.Οι άνθρωποι ξοδέυουν πάρα πολύ από τον χρόνο τους στα social media

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, το Facebook είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο για να το αγνοήσετε. Αυτό ίσως να το ξέρετε ήδη -όπως και άλλες 40 εκ. επιχειρήσεις- η επιχείρηση σας χρειάζετε σελίδα στο Facebook γιατί το Facebook βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και ο επόμενος πελάτης σας!Είναι ενδεικτικό πως κατά μέσο όρο ο άνθρωπος ξοδεύει 28% του χρόνου του στα κοινωνικά δίκτυα (social media) ή αλλίως 1,72 ώρες ανά ημέρα και όμως το Facebook έχει μόνο 2 εκ. ενεργούς διαφημιζόμενουςΟπότε θα λέγαμε πως είναι πραγματικά μια πολύ καλή ευκαιρία.

2.Πάνω από 1 δις. εγγεγραμμένοι ενεργοί χρήστες

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχουν εκδοθεί 1.55 δις. άτομα συνδέονται κάθε μήνα στην σελίδα τους στο Facebook και 1.39 δις. χρησιμοποιεί το κινητό του.Τον Αύγουστο ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως το Facebook έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία αφού κάθε μέρα πάνω από 1 δις. άτομα χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους και σχεδόν οι μισοί από αυτούς συνδέονται από το κινητό τους.Μέσα από αυτό το τεράστιο σύνολο ανθρώπων κάποιοι είναι μελλοντικοί σας πελάτες και κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση. Το Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε αυτούς.

3.Οργανικές αναζητήσεις

Εάν η επιχείρησή σας έχει ήδη Facebook page (σελίδα στο Facebook) αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι πως λιγότερο από 0.5 % των ατόμων που είναι εγγεγραμμένοι στην σελίδα σας βλέπει πραγματικά τις ενημερώσεις που κάνετε.Η αλήθεια είναι πως ακούγετε κάπως θλιβερό αλλά είναι πραγματικότητα.Το Facebook γενικά έχει μειώσει αισθητά την προβολή των επιχειρήσεων στις ενημερώσεις των χρηστών. Αυτή είναι και μια αλήθεια σχετικά με το marketing στο Facebook για να βρουν οι χρήστες την επιχείρησή σας θα πρέπει να την διαφημίσετε.Τα καλά νέα πως δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε τεράστια χρηματικά ποσά.Για παράδειγμα με 50 € μπορείτε να προβάλλετε το μήνυμα – διαφήμισή σας σε 5.000-10.000 άτομα και μπορείτε να στοχεύσετε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες.

4.Highly Scalable Content Promotion

Εάν προσπαθείτε διαρκώς να δημιουργείτε καινούριο περιεχόμενο για το website σας τότε θέλετε σίγουρα οι πελάτες σας να το γνωρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος που μοιράζεστε τις ενημερώσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα (social media). Αλλά μόνο αυτό δεν ειναι αρκετό.Η διαφήμιση μπορεί να αυξήσει την εμβέλεια του περιεχομένου σας και μάλιστα στο τέλος θα έχετε συγκεντρώσει περισσότερες οργανικές προβολές.Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;Όταν οι χρήστες θα αρχίζουν να μοιράζονται την διαφήμισή σας τότε θα προσεγγίσετε ακόμα μεγαλύτερο κοινό.Θα πρέπει να θυμάστε πως τα social media λειτουργούν σα χιονόμπαλα.

5.Η σωστή στόχευση μπορεί να έχει απίθανα αποτελέσματα

Στο Facebook η σωστή στόχευση έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι φαντάζεστε.Μπορείτε να στοχεύσετε με βάση την τοποθεσία, τα δημογραφικά στοιχεία, την ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα, την δραστηριότητά τους και τους συνδέσμους. Το Facebook μπορεί να σας βοηθήσει με κάποιες επιλογές, που ίσως να μην έχετε ακούσει, να κάνετε την στόχευση σας ακόμα πιο συγκεκριμένη. Για παράδειγμα μπορείτε να βασιστείτε σε:

Πρόσφατες αγορέςΓεγονότα της ζωής των χρηστώνΣυγκεκριμένο κοινό, έτσι ώστε να δημιουργήσετε πιστότητα για το brand σαςΚοινό που ταιριάζει με τους στόχους που έχετε θέσει (lookalike audiences)

6.Facebook Remarketing (επαναληπτικό μάρκετινγκ)

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι σχεδόν αναγκαίο για την επιχείρησή σας να έχετε διαφήμιση στο Facebook όμως είναι ακόμα πιο αναγκαίο να χρησιμοποιείτε την επιλογή του remarketing που δίνει το Facebook.Εάν δεν είστε ακόμα ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την έννοια του remarketing θα πρέπει να εξηγήσουμε πως με το εργαλείο αυτό μπορείτε να προσεγγίσετε ξανά άτομα που έχουν επισκεφτεί την σελίδα σας ή έχουν χρησιμοποιήσει την εφάρμογή σας στο κινητό τους αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια επιθυμητή ενέργεια. Το remarketing είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλησιάσετε αυτά τα άτομα και να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το remarketing για να προωθήσετε τις προσφορές σας, να ενθαρρύνετε εγγραφές (email ή newsletter) ή να αυξήσετε τον αριθμό χρηστών της εφαρμογής σας. Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός remarketing και Facebook μπορεί να λειτουργήσει πολύ εποικοδομητικά για την επιχείρηση σας

7.Επιλογή κλήσης

Όπως διαβάσατε και παραπάνω, 1.39 δις επισκέπτες χρησιμοποιούν το κινητό τους για να συνδεθούν στο δίκτυο, ενώ περίπου μισό δις. χρήστες συνδέονται αποκλειστικά από το κινητό τους τηλέφωνο. Έτσι, η αμεσότητα μέσα από το κινητό είναι μια τεράστια δυνατότητα.Εάν ένας χρήστης αποφασίσει να καλέσει την επιχείρησή σας, είναι ακόμα καλύτερο από το να επισκεφτεί την σελίδα σας. Η δυνατότητα κλήσης που προσφέρεται από το Facebook δίνει μια καινούρια δυναμική.Σκεφτείτε τους χρήστες κινητού τηλεφώνου, βλέπουν μια διαφήμιση πατάνε την επιλογή κλήσης και ο πελάτης βρίσκεται κοντά σας! Αντίθετα, η αναζήτηση στο desktop είναι λίγο πιο περίπλοκη γιατί ο χρήστης βλέπει μια διαφήμιση, την επιλέγει, μεταφέρεται στην αρχική σελίδα και στην συνέχεια ίσως να καλέσει. Οπότε η επιλογή που δίνει το Facebook σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμη.

8.Μετατρέψτε τους επισκέπτες σε πελάτες σας

Με την διαφήμιση στο Facebook θα παρατηρήσετε κινητικότητα στην σελίδα σας, σίγουρα όμως μόνο αυτό δεν αρκεί.Θέλετε πελάτες και πωλήσεις.Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να μαρκάρετε τους επισκέπτες σας με ένα cookie. Αυτό θα σας βοηθήσει να χτίσετε το κατάλληλο κοινό για την καμπάνια remarketing.Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε δημογραφικά και συμπεριφορικά φίλτρα στο κοινό σας μέσα στο Facebook έτσι ώστε να στοχεύσετε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας, έχουν επισκεφτεί την σελίδα ή μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

9.Εργαλεία που κάνουν την διαχείριση της διαφήμισής σας εξαιρετικά απλή

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι επιχειρηματίες που θεωρούν την διαφήμιση στο Facebook “περίπλοκη”. Εάν είστε ένας από αυτούς τότε ίσως η τεχνολογία σας πείσει για το αντίθετο.Υπάρχουν εργαλεία στο Facebook με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις διαφημίσεις σας χωρίς κόπο. Είναι αλήθεια απλά θα πρέπει να τα δοκιμάσετε. Αξίζουν τον χρόνο και τα χρήματα που θα επενδύσετε αφού θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *